|
Orban pierwsze co zrobił to zjednoczył prawice- dlatego zdobył wiekszość konstytucyjną konieczną do wielu zmian - obniżki podatków są tu kwestią wtórną. Bajką dla mnie jest stawianie argumentów podatków czy tego typu spraw w kontrze do wykonania zmian systemowych po którymi rozumiem to co pisałem wcześniej a to co właśnie zrobił Orban.
Małe partyjki prawicowe nawet przesympatyczne tego nie zrobią z powodów formalnych (poparcie) i technicznych (brak zaplecza) i to są dla mnie bajki dla małych dzieci - powodujące utrwalanie władzy bandy komunistyczno-oportunistycznej . Dopóki prawica kulturowo-światopoglądowa (żeby mnie zaraz nie zaatakowano sławnym socjalem PiSu) się nie zjednoczy (lub jej wyborcy) żeby zrealizować na początek podstawowe cele-dopóty będziemy w ciężkiej d.... bo lewactwo ma zdolności koalicyjne przewyższające nawet mało prawdopodobny sojusz PiS (30%) i Korwin (5%) który nawet jeśłi i tak wiele by nie ugrał bo JKM postawiłby pewnie zaporowe warunki
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 10.04.2015 o godz. 16:14.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
|