Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.03.2015, 11:22
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Ale do drugiego akapitu chciałem się odnieść. Nie mogę po prostu uwierzyć, że prezes Gaszyński nie wiedział co czyta i potem co podpisuje. Z drugiej strony, w tekście przeze mnie wrzuconym jest napisane, że "do Myślenic na negocjacje" jeździł Szymkowiak. Czy to oznacza, że sprawy związane z Akademią negocjowane były przez Cupiała, a nie Gaszyńskiego? Czy to po prostu skrót myślowy? Cholera wie, ale znając choleryczność Cupiała i jego podatność na smudowe "zrobię to za pół ceny", to jestem skłonny w to uwierzyć (..)... ja tylko biorę taką możliwość pod uwagę. (może za dużo House of Cards)
Moim zdaniem tak na chłodno patrząc i opierając się jedynie na tym co pisze prasa, TS postawił wlasne wymagania i się przelicytował, czego konsekwencją było oddanie cześci pola Akademi. BDW Ciekawe sa fragmenty jak poniżej, w których klub sugeruje że przekazanie dokumentów były kartą przetargową w negocjacjach.

Cytat:
okazało się, że zarząd Spółki Akcyjnej nie zna umowy, którą podpisano rok temu. Zakłada ona, że TS Wisła ma obowiązek przekazać niezbędne papiery licencyjne....
v.s.

Cytat:
.... akademia była w ramach umowy zobowiązana do dostarczenia wszystkich niezbędnych dokumentów. W piłkarskiej spółce można jednak usłyszeć, ze zwlekała z tym niemal do ostatniej chwili, ...
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując