|
Pamiętacie ile procent w wyborach odbywających się na przestrzeni ostatnich lat urywali PiSowi i KNP tacy ludzie i partie jak PJN, PR, SP lub lewakom z SLD/i KNP urywał Palikot ze swoim ruchem?
Patrzę na wyniki w tej ankiecie i widzę jedno. Paweł Kukiz. Coś mi się wydaje, że zawsze w wyborach jest taka wtyka, która ma za zadanie popsuć opozycji szyki. Kukiz czyli człowiek, za którym nic nie stoi ale jakoś chody w tv ma (był w kilku programach), człowiek, który uwzględniany jest w sondażach (skoro on i Bęgowski to dlaczego nie Kowalski?), człowiek, który ma właściwie jeden postulat JOWy (i niekoniecznie jest to lek na wszystko bo jak pokazuje przykład WB to tam są JOWy i jest tak, że rządzą i tak ludzie z dwóch partii a komu innemu się ciężko przebić, nie wiem czy tego chcemy w Polsce).
Tak jak pisałem wcześniej, dla mnie to jest dziwne, a Kukiz jest mega podejrzany. Pourywa wszystkim po trochu, i PiSowi i RN i KORWINowi. Nie wiem czy człowiek z taką przeszłością, który się obudził tak późno (co on nie wiedział o nocnej zmianie i kim są jego koleżcy z PO?), który ma właściwie jeden postulat w tych wyborach zasługuje na te kilka procent głosów, które zdobędzie. Po wyborach pewnie zniknie no bo niby co dalej? Albo założy partię i będzie jakaś kontynuacja jego myśli albo znowu za 5 lat wystartuje.
Ehh, jak mnie to wkurza, zawsze się muszą do każdych wyborów jacyś rycerze obudzić i walczyć nie wiadomo o co. Zbiora co ich, pokrzyżują tym plany opozycji, ewentualnie zrobią swoją robotę w sejmie (Palikoty) znikają. Dziwne.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
|