Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2015, 22:12
Palikot i jego Ruch to mniej więcej coś jak Cracovia, nie wiem po co dyskutujecie w tym temacie o jakiejś bandzie meneli z pod znaku Janusza. I to jeszcze dyskutujecie z trollem.

Cytat:
proste pytanie ? jak wyobrażasz sobie ustalenie miejsc na takiej liście ? łatwo powiedzieć , trudniej zrobić , niestety nie jest to takie proste jak Ci się wydaje
Ja to sobie bardzo prosto wyobrażam. Polska jest podzielona na Okręgi Wyborcze w tych wyborach prawda? Każda z partii wchodzących w koalicję powinna być traktowana tak samo czyli podział na listach powinien być równy. Tych okręgów jest bodajże 41. Podzielić to np na 3 partie, daje to prawie równe 12. W 12 okręgach nr 1 na liście zajmują przedstawiciele KNP, w 12 KORWINa i w 11 RN. Później w tych Okręgach gdzie jedynki miało KNP to na drugim miejscu będzie ktoś od KORWINa i tak na zmianę.

Możnaby nawet zrobić tak, że wszędzie jedynki dostaje KORWIn, dwójki RN, trójki KNP, i dalej też taką przeplatankę. Myslę, że każdy kumaty, który by poszedł głosować to by wiedział czy zaznaczać na tej wspólnej liście przykładową 1, 2, 3
Żadna z tych partii nie ma 41 silnych kandydatów, nie mówię już o większej ilości. W ogóle bez sensu jest startować samemu w tych wyborach.

Chyba, że się mylę z tym podziałem i jest coś co pominąłem lub źle rozumiem, jeśli tak to pisz.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując