Wyświetl pojedynczy post
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2015, 18:50
Cytat:
Mało kto podejmuje inicjatywę i nie jestem pewien czy emigranci by coś zmienili w tej sytuacji - ilu z nich by chciało zmian w Polsce, 5%?
Oni już w Polsce BYLI. Głosowali w 2005, 2007, 2010, 2011, 2014. Kolejny zaciąg zagłosuje w tym roku. Czy cokolwiek się zmieniło, czy dalej to te same mordy?

Ano dalej te same. Dalej PO vs PiS, dalej koniczynka vel arbuz jest polityczną kurtyzaną. Komuchy niby upadają/wymierają, ale szkolą sobie nowych o niezruganych teczkach, vide Kuźniar. Korwin "krul" w sejmie też był, wygrać nigdy nie wygra z powodu wypowiedzi. I z powodu tej prywatyzacji, która w Polsce się przejawia sprzedażą za symboliczną złotówkę lub Niemcom, lub oba aspekty złączone do kupy. Nawet wąchając się z Kukizem. Gość niby w porządku, ale za dużo razy się nawraca. Wątpię, by wszedł z partią stworzoną z własnego nazwiska. Niby był już taki przypadek i też liderował Janusz, ale nasilona krucjata na Kościół w połączeniu z nasileniem lewactwa w mass mediach dały taki efekt. No i oczywiście legalyzen mahiruanen xD

O ruchersach lewackich się wypowiedziałem, to zostali prawaccy, czyli Ruch Narodowy wąchający się z aparatczykami z PRLu. Solidarna Polska wróci z podkulonym pod ogon PiSu, Polska Zusammen to skompromitowany niby nawrócony Go-loser.

Zostaje coś? Polska Partia Pracy? Z powodów historycznych już mi się chce wymiotować. Solidarność? Nie te czasy. Zwłaszcza, że postAWSowscy okazali się gorszymi i bardziej pazernymi hienami niż lewackie ścierwo.

Niezależni kandydaci mają jakiekolwiek szanse? Ilu patrząc na 459-458 ("mniejszość" niemiecka) ma jakiekolwiek szanse się dostać? W sejmie niby ich masa, ale popatrzysz to byli ruchersi, Wipler były PiSowiec teraz korwinista.

Nie sejm, to moze senat? Oj, popatrzcie na rozkład mandatów.

Wyjść na ulicę? Spoko, ale ktoś ogarniający czy chociażby interesujący się tematem wie o ustawie 1066. Czasy gdzie byliśmy Winkelriedami narodu mają powrócić? Po co, skoro można bezkrwawo?

To forum również dobitnie ukazuje, że się NIE DA. Podpis Jaroo1 idealnie tłumaczy dlaczego. Do meritum jedynie odnosi się garstka osób, reszta ma to w zadzie. Lepiej sobie "pocisnąć".

Brakuje mi jedynie "bezideowego chama" czy "siadaj kurvo". "Spieprzaj dziadu" już było.

Cytat:
IncognitoTSW pytanie jest proste, kto i kiedy to zrobi? , pisząc o ulicy mam na myśli radykalne zmiany, "ulica" może być taką przenośnią , a może bez niej sie nie obejdzie
Odpowiem na te pytania.

Ad.1 - nie kto i kiedy to zrobi, tylko kto MOŻE to zrobić.
Ad.2 - radykalnych zmian nie zrobią już ww. przeze mnie, czyli de facto nikt z obecnej sceny politycznej. Gwiazda YT Stonoga też nie zrobi patrząc na komuszą cenzurę na jego facebookowym koncie odnośnie wypierrdolenia na bruk ludzi z jakiejś fabryki czy salonu. W dodatku już ma polityczną przeszłość w Samotnej bronie. Co nie zmienia faktu, że tymi wklejkami i działaniem robi pożyteczną robotę. Choć jak widać w praktyce niewiele to daje.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 26.03.2015 o godz. 18:59.
Anty PO-PiS!!!