Wyświetl pojedynczy post
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2015, 18:44
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Wyjdz na ulice popatrz na zwyklych ludzi. Kto i gdzie ci bedzie walczyl? Mlodzi wyjechali/wyjada, starsi po latach doswiadczen sa juz tak zobojetniali i znieczuleni, ze nie licza na zadne zmiany a pogodzili sie juz z losem. Zeby cos sie zmienilo to te pokolenie musi zejsc z tego padolu smiercia naturalna. Niestety smutne to ale prawdziwe. Problem w tym, ze jak juz zejdzie to nie bedzie juz mlodych bo beda zyc na emigracji jak ja w Uk czy tam gdziekolwiek indziej na swiecie. Mlodzi chca zmian ale te starsze pokolenie nie daje im mozliwosci na te zmiany.
Myslisz, ze ja wyemigrowalem za chlebem, czy jakis nieporadny zyciowo bylem. Ja wyjechalem, zeby miec spokoj psychiczny, odpoczac od tego zabetonowanego polswiatka, ktory sprawuje piecze nad narodem od kilkudziesieciu lat. Starsi daja sie loic po dupach bo sa do tego przyzwyczajeni jeszcze z czasow PRLu. Mowisz, ze wyjechalem zostawiaac kogos do walki i wroce laskawie jak cos sie zmieni. Ja wcale nie mam zamiaru wracac, chyba ze na wypadek wojny. Niestety ale Polska jest juz straconym krajem.
nie zgadzam się z opinią Gwiazdzistego na temat wyjazdu z kraju , jeżeli miałbym sporo lat mniej zrobił bym to samo co Ty , tutaj nie ma przyszłości dla młodych , taka jest prawda , i będzie wyjeżdżało coraz więcej młodych , chyba że coś sie radykalnie zmieni

IncognitoTSW pytanie jest proste, kto i kiedy to zrobi? , pisząc o ulicy mam na myśli radykalne zmiany, "ulica" może być taką przenośnią , a może bez niej sie nie obejdzie
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 26.03.2015 o godz. 18:52.