Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2015, 17:00
Cytat:
Ok, ale Ty też jeśli zależy Ci na majątku narodowym zrób coś abyśmy nie musieli płacić za rosyjski gaz tak drogo (obwaiam sie zę jego cena jest kilkadziesiąt razy większa niż to co dostją ci mityczni Żydzi), a najlpeiej dokończyli szybko budowę gazoportu, odsunęli od włądzy ludzi sowieckiego WSI itp, itd a najlepiej wybrali w wyborach tych, którzy są realnie wygrać by zmienić taki stan rzeczy.
Jacy mityczni Żydzi? To nie jest mitomania tylko prawda. Zamiast się przyznać do tego i potępiać PiS to musisz odbijać piłeczkę? Bez sensu. I chyba nie na miejscu w tym przypadku jest mówienie o cenie gazu, gazoporcie i ludziach WSI. Trochę za wiele ode mnie wymagasz... Ja tylko podałem zdaje się trafny przykład z tymi Żydami. Bo mówiłeś, że ktoś się dorabia na majątku wypracowanym przez Brytyjczyków to napisałem o tej kasie co Żydom chcą dawać. Proste. Chyba mieszanie w ten wątek dyskusji aż tak wielkiej polityki jak kupno gazu, gazoporty, WSI to trochę przesada.
A co do ostatniego zdania to to jest właśnie to co nas dzieli. Ty uważasz, że PiS gwarantuje realne zmiany a ja uważam, że PiS jest gwarantem utrzymania obecnego statusu z kosmetycznymi zmianami. I dlatego mnie i jak mniemam kilku osób z tego tematu, nigdy nie przekonasz do tego aby głosować na PiS z powodu takiego, że przyniesie on lepsze czasy dla Polski.

Z tym PKW to mi nawet nie chodzi aż tak o sama partię. Chodzi o ludzi. Gdzie jest ten potężny elektorat? Jak Was jest kilka milionów to dlaczego jak trzeba wyjść na ulicę to się kilka procent z Was nie chce ruszyć? Ja uważam, że przyczyny są dwie. Po pierwsze PiS to właśnie partia takich krzykaczy, którzy mówią, że wszystko zmienią ale zapomnieli, że aby nastąpiły zmiany to trzeba ruszyć dupkę z przed telewizora częściej niż na same wybory a po drugie PiS to głównie starsi ludzie. A wiadomo, że generalnie człowiek starszy to ma już swoje na karku i nie ma siły i ochoty hasać po ulicach.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 26.03.2015 o godz. 17:04.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.