Lukasz napisał(a):

Jasne. Tylko że nasza szkółka nie ma kasy i warunków by być lepsza od tej Legijnej. Nie to miasto nie ten klient nie ten biznes.
Więc tak jak Arsenal wykupuje z Legii najlepszych, tak Legia będzie takich podbierać nam jak obecnie robi np. z zawodnikami Lecha. Taka karma bycia słabszym. Oczywiście nie znaczy to że nie nalezy iść ta drogą, natomiast takich 'zysków' nie wykręcimy jak Legia. Nie ma więc co przytaczać przykładu w perspektywie krótkoterminowej o ktorej mówimy czyli inwestycji w lata 2015/2016.
|
Nie prawda. Warunki Wisła ma o wiele lepsze. Wystarczy przejść się w okolice stadionu i hali, gdzie jest olbrzymia ilość terenów do trenowania, do tego mamy również hale. Roczniki Legii trenują po jakiś salach gimnastycznych w szkołach.
Po prostu ja powtarzam od kilku lat(kto mnie śledzi ten wie), że ten biznes w naszych warunkach jest najbardziej optymalny. Ściąganie zdolnych 15, 16, 17 latków... 2-3 lata szlifu i sprzedaż z marżą 2500%. To jest strategia. Jak ktoś chodzi jak bezdomne dziecko i puka do drzwi jak nie TS-u to AP 21 i prosi przygarnijcie mnie, to jest strategia na rumuna. Żydzić kilkadziesiąt tys zł w tak wielkim klubie to jest naprawdę porażka. Okazuje się, że potrafimy marnować pieniądze na najemników, którym się nie chce potem grać, na 3 trenerów ale na profesjonalne szkolenie dzieciaków nie ma kilkadziesiąt tysięcy złotych. To jest żenujące. To tak jakbyś chciał budować wieżowiec na fundamentach lepianki.
Zresztą sam fakt marnowania pieniędzy na sprzęt o czym mówił Wesoły. Tu są jakoś dziwnie rozrzutni... Dlatego mówię o niekompetencji i niszczeniu akademii naprawdę zdolnej, dobrze prosperującej z olbrzymim potencjałem... to niech wspierają Franka sprzedawcy firanek. Tylko ciekaw jestem, czy po czasie nie okaże się, że połowa tych małolatów będzie trafiać do jakiś Legii, żydów ect. Wtedy dopiero będzie wstyd.