Cytat:
|
ad1. Fakty? Wybacz ale Twój krytycyzm w stosunku do głosowania o którym dyskutujemy oparty jest o jedną wielką interpretację ("nie można wykluczyć"). Moim zdaniem zupełnie błędną. Dlatego uważam że była to agitacja.
|
Wskazałem kogoś? Nie. Jak więc może to być brane pod uwagę?
Cytat:
|
Obawiam się że gdyby nie wcześniejsza działalność śp. prezydenta to filmy takie jak: "Czas Honoru"? "Kamienie na szaniec", "Miasto44" w ogóle by nie powstały
|
A ja bym się nie obawiał obejrzawszy ww. "dzieła".
Cytat:
ad3. I właśnie tak jest to podane w MPW, flagowym dziele LK.
ad4. Zdecydowanie. I wskaże przykład Ołdakowskiego, który pomimo różnych burz i zawirowań prowadzi MPW i bardzo ciekawie realizuje jego misję
|
Mam więc nadzieję, że rzeczywiście tak będzie.
Primo- sam oceniłeś to jako "porównanie trafione w punkt. Secundo- odwracasz uwagę od clue, czyli żenującymi wymianami zdań najczęściej składających się z "uprzejmości". Tertio- nie jestem kimś w stylu Bogusława Kaczyńskiego. Wnioskuję jedynie o podstawowe zasady komunikacji z drugim człowiekiem.
Cytat:
|
Dlatego tłumaczę dlaczego uważam że jesteś w błędzie w sprawie nowelizacji. Jeśli chodzi o głosowanie z palikociarnią to wybacz ale ku...nie się, tylko dlatego aby zrobić show (bo szanse na przepchnięcie tego projektu były żadne) było by czymś o co miałbym do PiS naprawdę bardzo duże pretensje. Zachowali się jak trzeba. Nawiasem mówiąc jeśli po tylu latach potrafisz przytoczyć tylko dwa przykłady które Twoim zdaniem dyskwalifikują PiS to powiem że ... powinieneś głosować na PiS. Ja sam mam do PiS znacznie więcej uwag.
|
Tak jak pisałem- partia przesłania oczy- nie zagłosujemy za czymś, co przyniesie wytchnienie krajowym przedsiębiorcom i gospodarce, tylko dlatego, bo głosowalibyśmy tak samo jak ruchersi
A dla PiSu to strzał w stopę patrząc na to co działo/dzieje się pod każdą notką platfusów na facebooku (spam "a co z kwotą wolną od podatku?"). Mogli trafić do tego elektoratu, przeciągnąć na swoją stronę. Feux pais.
Chyba nie czytałeś w ogóle ostatniego punktu. Powtórzę zatem- nie miałem/nie mam obecnie na tyle czasu, by sprawdzić wszystkie ich głosowania. Głosowania to najważniejszy punkt na który będę zwracał uwagę wybierając własnego kandydata/kandydatów przy urnie.
Nie, nic nie powinienem. A tych uwag z chęcią bym wysłuchał.