Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.03.2015, 19:25
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
1. Odnośnie nawiasu - pisałem jedynie fakty o poparciu danego projektu. Nie prowadziłem w żaden sposób agitacji politycznej.
2. Dowiódł- dobrze, ale czy miał większy wpływ na młodzież niż szwedzki Sabaton czy propagandowy "Czas Honoru"? "Kamienie na szaniec", "Miasto44"? Ja szczerze wątpię.
3.Nie raz, nie dwa też spotkasz jakiegoś młokosa czy nawet młodziana z patriotyczną odzieżą, po czym w wielu przypadkach nie potrafią odpowiedzieć na zawołanie CWP. Reagują jak Oskar z "Chłopaki nie płaczą" albo z deka agresywnie. Młodzież do nauki historii niezbyt pała. Chyba, że podasz im to nowocześnie (uprzedzając- nie, nie orłami z czekolady czy fioletową flagą).
4. Jeśli traktować MŻP jako narzędzie polityczne (o czym sam wspomniałeś) to Prezydentem nie jest śp.Lech Kaczyński, ale Bronek. Prezydentem Warszawy Hanna Ebola-Fokstrot, rządzi Skaza, ekhm.... Platforma z PZSLem. W mediach bryluje PZSL. Dalej wierzysz w pozytywne i zgodne z prawdą historyczną wykorzystywanie tego narzędzia przez ww.?
5. Tak. Bodajże pkt. 3 ad vocem postu palikota, w którym się zagotował.
6. Albo robi faktycznie bdb potrawę
7. Co nie znaczy, że muszę ją pić. Wg mnie nie zagłosowali jak trzeba przy wiadomej ustawie, o którą się spieramy jak i przy wstrzymaniu się przy głosowaniu dot. kwoty wolnej od podatku. Mogło coś jeszcze wpaść po drodze, później/wcześniej. Niestety nie miałem/nie mam obecnie na tyle czasu, by sprawdzać wszystkie ich głosowania.
ad1. Fakty? Wybacz ale Twój krytycyzm w stosunku do głosowania o którym dyskutujemy oparty jest o jedną wielką interpretację ("nie można wykluczyć"). Moim zdaniem zupełnie błędną. Dlatego uważam że była to agitacja.
ad2. Obawiam się że gdyby nie wcześniejsza działalność śp. prezydenta to filmy takie jak: "Czas Honoru"? "Kamienie na szaniec", "Miasto44" w ogóle by nie powstały.Ale nie chcę się spierać na temat tego kto miał większy wpływ na pobudzenie ducha patriotyzmu. Uznając fakt że jest to w zasadzie nie do ustalenia, mogę zaakceptować tezę że działalność LK była jednym z istotnych czynników który przyczynił się do renesansu wśród młodych Polaków postaw patriotycznych.
ad3. I właśnie tak jest to podane w MPW, flagowym dziele LK.
ad4. Zdecydowanie. I wskaże przykład Ołdakowskiego, który pomimo różnych burz i zawirowań prowadzi MPW i bardzo ciekawie realizuje jego misję.
ad5. No to się tego mięsa narzucałem..... A przy okazji, nie wydaje Ci się że jak dla osoby stawiającej się w pozycji arbitra elegantiarum to pisanie o "analnym Manuelu" jest trochę dyskwalifikujące?
ad6. Wtedy potrafiłbyś docenić co odrobina soli może zrobić z lury.
ad7. Dlatego tłumaczę dlaczego uważam że jesteś w błędzie w sprawie nowelizacji. Jeśli chodzi o głosowanie z palikociarnią to wybacz ale ku...nie się, tylko dlatego aby zrobić show (bo szanse na przepchnięcie tego projektu były żadne) było by czymś o co miałbym do PiS naprawdę bardzo duże pretensje. Zachowali się jak trzeba. Nawiasem mówiąc jeśli po tylu latach potrafisz przytoczyć tylko dwa przykłady które Twoim zdaniem dyskwalifikują PiS to powiem że ... powinieneś głosować na PiS. Ja sam mam do PiS znacznie więcej uwag.