Wyświetl pojedynczy post
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2015, 23:15
Cytat:
1. Ja natomiast uważam że dobrze prowadzona "polityka historyczna"to kapitalne narzędzie polityczne. Czego moim zdaniem fantastycznie dowiódł śp prezydent (rzekomo Żyd i eksponent lobby izraelskiego): tworząc Muzeum Powstania Warszawskiego, ustanawiając Dzień Żołnierzy Wyklętych, odznaczając ocalałych uczestników walk z bolszewią, programując politykę IPN itp, itd. Skutki działań podjętych przez niego widać w obecnym zainteresowaniu młodych ludzi tematyką Powstania Warszawskiego, walką z sowietami, tradycjami niepodległościowymi itp, itd. Dokładnie taki sam pomysł przyświecał idei powstania MŻP: możliwość moderacji całej dysksji która toczy się wokół Holocastu, "odpowiedzialności" Polaków, "polskiego antysemityzmu" itp, itd. Ty wątpisz że to się uda a ja wręcz przeciwnie, biorąc pod uwagę doświadczenie z ożywieniem zainteresowania historią współczesną, sądzę że mamy bardzo fajne narzędzie które może wpłynąć na dyskusję która tocz się w tym obszarze.
Odnośnie nawiasu - pisałem jedynie fakty o poparciu danego projektu. Nie prowadziłem w żaden sposób agitacji politycznej.

Dowiódł- dobrze, ale czy miał większy wpływ na młodzież niż szwedzki Sabaton czy propagandowy "Czas Honoru"? "Kamienie na szaniec", "Miasto44"? Ja szczerze wątpię.

Nie raz, nie dwa też spotkasz jakiegoś młokosa czy nawet młodziana z patriotyczną odzieżą, po czym w wielu przypadkach nie potrafią odpowiedzieć na zawołanie CWP. Reagują jak Oskar z "Chłopaki nie płaczą" albo z deka agresywnie. Młodzież do nauki historii niezbyt pała. Chyba, że podasz im to nowocześnie (uprzedzając- nie, nie orłami z czekolady czy fioletową flagą).

Jeśli traktować MŻP jako narzędzie polityczne (o czym sam wspomniałeś) to Prezydentem nie jest śp.Lech Kaczyński, ale Bronek. Prezydentem Warszawy Hanna Ebola-Fokstrot, rządzi Skaza, ekhm.... Platforma z PZSLem. W mediach bryluje PZSL. Dalej wierzysz w pozytywne i zgodne z prawdą historyczną wykorzystywanie tego narzędzia przez ww.?

Cytat:
ad1. Obustronne
ad2. No to nie wiem kto Ci gotuje zupy ale chyba ta osoba ma problemy z soleniem>
ad3. Nonsens. Nikt Ci nie nakłada: " klapki na oczy, rozum, sumienie. Widzisz partyjnie, myślisz partyjnie, masz partyjne sumienie". Zwyczajnie wybierasz to co uważasz że jest potrzebne Twojemu krajowi. A że wybrana partia nie realizuje/ nie głosi w 100% tego co Twoim zdaniem powinno być realizowane/głoszone, dlatego musisz się pogodzić z tym że to woda a nie szampan. A jeśli chodzi o PiS: głosuje tak jak trzeba.
Ad.1 - Tak. Bodajże pkt. 3 ad vocem postu palikota, w którym się zagotował.

Ad.2 - Albo robi faktycznie bdb potrawę

Ad.3 - Co nie znaczy, że muszę ją pić. Wg mnie nie zagłosowali jak trzeba przy wiadomej ustawie, o którą się spieramy jak i przy wstrzymaniu się przy głosowaniu dot. kwoty wolnej od podatku. Mogło coś jeszcze wpaść po drodze, później/wcześniej. Niestety nie miałem/nie mam obecnie na tyle czasu, by sprawdzać wszystkie ich głosowania.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 18.03.2015 o godz. 23:23.
Anty PO-PiS!!!