ABGwislakABG napisał(a):

1.Wątpliwości pozostają przy liczbie uprawnionych do tego zasiłku.
2. Nigdzie nie pisałem, że PiS to Żydzi. Głosowanie proizraelsko to nie od razu przynależność narodowo-religijna 
3. Owszem. Tyle, że i Ty dajesz palikotowi "szczurze trofea". Mam na myśli bluzgi, 0 jakiejkolwiek chęci obrazy.
4. Mieszając gówno z czekoladą tracisz tylko czekoladę. Odwracając klasyka- nie róbmy z perfumerii szamba. Odchodząc od parafraz, przerzutni, przenośni- "wolny" kraj, wolny "wybór". Zarówno dla mnie, jak i dla przeszło 40% jak widać nie ma wyboru.
|
1. Ustaliliśmy że to będzie można zweryfikować za jakiś czas. Powtórzę swoją propozycję zakładu. Nie wierzę że z 60 osób zrobi się nagle 50 tysięcy tylko po to aby dostać 100 Euro.
2.Zamiast proizraelskie można napisać antyislamskie i zmieni się cały kontekst. Co dowodzi tylko jak mierny to argument.
3. Tak jak obojętne jest mi wieszanie "szczurzych trofeów", tak samo zwisa mi to czy ktoś powiesi sobie "mnie jako trofeum". I bez obrazy ale sposób myślenia który bierze pod uwagę podobne czynniki wydaje się mi być bardzo dziwny.
4. Ale dodając odrobinę soli do zupy powodujesz że lura staje się smaczną potrawą. A jeśli chodzi o wybór: jeśli koniecznie chcesz pić szampana mając do wyboru tylko wodę to ryzykujesz że umrzesz z pragnienia.