Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2015, 19:26
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
1. Chyba nie do końca wyraziłem się lub też w porę nie zanegowałem pewnego Twego wywodu- w tych punktach chodziło mi nie do końca o Żydów jako nację i ich interesy, ale właśnie o dostrzeżenie, że nawet przez UDSKiOR można zrobić w szybkim tempie dość intensywną karierę polityczną. Obecnie również nie można wykluczyć, że znajdują się tam ludzie, którzy w przyszłości za dobrze wykonane zadanie pt. "zmarginalizować liczbę uprawnionych do emerytur/zasiłków w opiniii publicznej" mogą odnieść polityczne korzyści. Mimo Twojego "absurdowania" ja bardzo lubię szukać drugiego dna, widzieć 2 strony medalu, awers i rewers. Obie sprawy (przychylność Żydów jak i poszczególni pracownicy UDSKiOR) zostaną przeze mnie sprawdzone
2. Będziemy się spierać o kompetencje trójkąta UDSKiOR-MSZ-MP czy o clue, za które uważam jednoznaczne rozwianie wątpliwości ilu osobom przysługuje ten zasiłek? A niech Wipler jako 1 ułan III RP macha szabelką, może coś przetnie
3. Ale chcemy równać do najgorszych czy najlepszych w takim razie? Odpowiedź chyba wiadoma. Równie dobrze można porównać się do platfusów, ale po co?
4. Punktować dalej. A bluzgi kolekcjonować jak trofea
5. Nie mieszajmy sacrum z profanum
1. To wyboldowane to esencja naszego sporu. Ja twierdzę że próbując dowieść jakiejkolwiek tezy za pomocą argumentu "nie można wykluczyć" popadamy w opary absurdu. W ten sposób można dowodzić wszystkiego: że piramidy budowali Marsjanie, Einstein była kobietą a JKM to sowiecki agent. I dokładnie w ten sposób odbieram spekulacje na temat tego że anonimowi urzędnicy przemycają do ustawy "zatruty fragment", który ma zapewnić im późniejszą karierę. Tak długo jak taka teza nie będzie poparta konkretnymi dowodami tkwimy w oparach absurdu.
2. Clue jest takie że UDSKiOR jednoznacznie rozwiał wszelkie wątpliwości związane z tą nowelizacją.
3. Jeśli chcesz równać do najlepszych to nie podawaj tak słabych (celowo nie używam słowa absurdalnych, bo wiem że jesteś na to wrażliwy) przykładów (jak ten z głosowaniem w EU przeciew Palestynie) mających potwierdzać tezę że "PiS to Żydzi".
4. I to właśnie robię. Natomiast z tymi trofeami to bez przesady, wieszał byś na ścianie trofea szczurów?
5. A ja uważam że dla tego mamy tak dużo profanum bo boimy się go mieszać z sacrum .
O MŻP postaram się skrobnąć późnym wieczorem.