1. To wyboldowane to esencja naszego sporu. Ja twierdzę że próbując dowieść jakiejkolwiek tezy za pomocą argumentu "nie można wykluczyć" popadamy w opary absurdu. W ten sposób można dowodzić wszystkiego: że piramidy budowali Marsjanie, Einstein była kobietą a JKM to sowiecki agent. I dokładnie w ten sposób odbieram spekulacje na temat tego że anonimowi urzędnicy przemycają do ustawy "zatruty fragment", który ma zapewnić im późniejszą karierę. Tak długo jak taka teza nie będzie poparta konkretnymi dowodami tkwimy w oparach absurdu.
2. Clue jest takie że UDSKiOR jednoznacznie rozwiał wszelkie wątpliwości związane z tą nowelizacją.
3. Jeśli chcesz równać do najlepszych to nie podawaj tak słabych (celowo nie używam słowa absurdalnych, bo wiem że jesteś na to wrażliwy) przykładów (jak ten z głosowaniem w EU przeciew Palestynie) mających potwierdzać tezę że "PiS to Żydzi".
4. I to właśnie robię. Natomiast z tymi trofeami to bez przesady, wieszał byś na ścianie trofea szczurów?
5. A ja uważam że dla tego mamy tak dużo profanum bo boimy się go mieszać z sacrum

.
O MŻP postaram się skrobnąć późnym wieczorem.