Wyświetl pojedynczy post
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.03.2015, 08:06
Cytat:
Trudno oczekiwać aby kariery nie robił ktoś kto jest przydatny. Wydaje mi się że właściwe pytanie w tym kontekście brzmi: czy Twoim zdaniem to właśnie przychylności Żydów, zdobytej w trakcie pracy w UDSKiOR Sasin zapewnił sobie karierę polityczną. Dla mnie, bez bardzo konkretnych dowodów, teza absolutnie absurdalna. Z rodzaju tych z którymi nie da się nawet dyskutować.
Chyba nie do końca wyraziłem się lub też w porę nie zanegowałem pewnego Twego wywodu- w tych punktach chodziło mi nie do końca o Żydów jako nację i ich interesy, ale właśnie o dostrzeżenie, że nawet przez UDSKiOR można zrobić w szybkim tempie dość intensywną karierę polityczną. Obecnie również nie można wykluczyć, że znajdują się tam ludzie, którzy w przyszłości za dobrze wykonane zadanie pt. "zmarginalizować liczbę uprawnionych do emerytur/zasiłków w opiniii publicznej" mogą odnieść polityczne korzyści. Mimo Twojego "absurdowania" ja bardzo lubię szukać drugiego dna, widzieć 2 strony medalu, awers i rewers. Obie sprawy (przychylność Żydów jak i poszczególni pracownicy UDSKiOR) zostaną przeze mnie sprawdzone

Cytat:
3. UDSKiOR odsyła do MSZ i MP W którym momencie? Wydają oświadczenie które jednoznacznie rozwiewa wszelkie wątpliwości.
Będziemy się spierać o kompetencje trójkąta UDSKiOR-MSZ-MP czy o clue, za które uważam jednoznaczne rozwianie wątpliwości ilu osobom przysługuje ten zasiłek? A niech Wipler jako 1 ułan III RP macha szabelką, może coś przetnie

Cytat:
6. Jeśli przyjmiemy takie kryterium, to jak określić "politykę zagraniczną" KORWINA czy RN? Jako politykę mówiących po polsku moskwicinów?
Ale chcemy równać do najgorszych czy najlepszych w takim razie? Odpowiedź chyba wiadoma. Równie dobrze można porównać się do platfusów, ale po co?

Cytat:
7. "Masz palikota za Korwinowego, młodocianego kuca to go punktuj jak Korwinowego kuca, a dajesz się wciągnąć w szczekanie i rzucanie mięsem." A co zrobić gdy kuc jest już wypunktowany, ucieka jak może od jakiejkolwiek dyskusji i ogranicza się do bluzgania? Pozostaje tylko kpina.
Punktować dalej. A bluzgi kolekcjonować jak trofea

Cytat:
8. Zdecydowanie dlatego. A pismo mówi: "nie bądź letni" .
Nie mieszajmy sacrum z profanum
Anty PO-PiS!!!