|
Mecz będzie trudniejszy niż na Legii. Obie drużyny zanotowały zwyżkę formy w ostatniej kolejce, obie drużyny będa bardzo zdeterminowane, obie mają młodych trenerów, potencjał piłkarski, boisko, doping będą po naszej stronie, ale w derbach nic nie jest logiczne. Mam wielką wielką nadzieję na trzy punkty dla Wisły i udany marsz w górę tabeli, najlepiej serię zwycięstw od meczu z paskami.
Ja nie mam wątpliwości, że nazwiska mamy lepsze. Tylko jak popatrzymy na tych, któzy nas ogrywali, to przeważnie byli to ci, którzy murowali bramkę,s zybko i zdecydowanie przesuwali się w obronie, niwelowali Stilica i Brożka i czekali na nasze błędy, a te pojawiały się wraz z pierwszymi oznakami nerwowości. Mam nadzieję, że Kaziu to weźmie pod uwagę. Tu nie chodzi o to, żeby mieć 80% posiadania piłki. TU musi być szybka, kombinacyjna piłka, presja w obronie, w ataku polot i fantazja. Będzie to jednak zupełnie inny mecz i do bramki na 1-0 będzie to raczej szachownica. Trzeba pilnować Covilo przy stałych fragmentach gry i zrobić na trybunach taką atmosferę, żeby goście przy każdym kontakcie z piłką chcieli od raz kopnąć ją aut.
Do what you mean and mean what you do.
|