Wyświetl pojedynczy post
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2015, 13:51
Cytat:
ad2. Jaki przekaz idzie w eter: że PIS pomimo deklarowania poparcia dla tradycji niepodległościowych (Żołnierze Wyklęci, rocznice powstań, itp) odcina polskim kombatantom mieszkającym za granicą dostęp do należnych im świadczeń. Taki byłby propagandowy efekt głosowania przeciw tej ustawie. I powtarzam: zasiłki (nie emerytury) wysyłane do Izraela będą absolutnym marginesem wydatków poniesionych z tytułu nowelizacji ustawy. Dopatrywanie się tu jakiegoś "drugiego dna" jest nonsensem.
To zawarłem pod pojęciem "polityka". Rozumiem sens odnośnie "nie warto kopać się z koniem". Podkreślony fragment bardzo łatwo będzie łatwo sprawdzić. Doszukiwanie się drugiego dna nie jest nonsensem jak to nazywasz, ale zwykłym "sprawdzam" pod adresem rządzących jak i opozycji.

Cytat:
ad3. O ile dobrze rozumiem twierdzisz że Sasin zrobił karierę w polityce ponieważ wcześniej "dał du..y" Żydom pracując UDSKiOR i proponując nowelizację do ustawy podobną ścieżką chcą podążać osoby które przygotowywały w UDSKiOR tę nowelizację Jak by to powiedzieć? Myślę że wątpię. Powiem tak: jeśli nie masz konkretnych argumentów popierających tą tezę to moim zdaniem kręcisz się w oparach absurdu. Zwróć uwagę że rozumując w ten sposób podobny zarzut jesteś w stanie postawić każdemu.
Nie wierzę w tak szybką ścieżkę kariery bez tzw. protekcji i przydatności.

Cytat:
Jeśli chodzi o MŻP wyjaśnij proszę dlaczego Twoim zdaniem jest to zły pomysł. Prosił bym o konkretne argumenty.
1. Wspomniana już propaganda prożydowska i antypolska. Wątpię w nauczanie młodych konkretnych faktów a nawet jeśli, to z błędnymi wnioskami i opiniami.

2. W obecnych czasach muzea, biblioteki, domy kultury, teatry nie są rentownymi inwestycjami. Przedstawisz mi dane ekonomiczne obalające tezę? Świetnie, będę spać spokojniej.

http://trybeus.neon24.pl/post/114491...kich-podatnika

Chyba też się pomyliłem odnośnie tego ile z kieszeni podatnika poszło na to $.

Oczywiście podatnicy dołożą jeszcze na działalność oświatową placówki.

3. Same wizyty młodzieży w danych placówkach. Nie trudno zobaczyć, że to jest ziarno rzucane na kamień, nie żyzną glebę. 0 zainteresowania, wychodząc z jednej czy drugiej placówki dzieciaki czy tam młodzież jedyne na co czeka to czas wolny na rynku, który może sobie wykorzystać na najciekawszy punkt wycieczki. Do wyboru, do koloru- McDonald, KFC, Burger King, Subway czy o zgrozo Starbucks. Wiem, można coś podobnego lub ctrl-c +ctrl-v odnośnie np. Muzeum AK. Tyle, że odnośnie Żydów sprawa jest z deka inna i np. wizyty do Oświęcimia w wieku gimbazjalnym, gdzie wysiada coś takiego i z kumplami z samego tyłu autokaru śpiewa "Auschwitz Birkenau sialalalala". To nie tylko bolączka Polski, a jak się okazało zagranicy również. Wystarczy wpisać w google "skandaliczne zachowanie młodzieży oświęcim".

Cytat:
ad4. Napisał bym coś o "chłopskim rozumie" ale się powstrzymam. Nie masz racji. Absolutnym standardem (nie tylko urzędniczym ale również biznesowym) jest że sprawą zajmuje się "właściciel projektu" (taka korporacyjna nowomowa). A w tym wypadku jest nim UDSKiOR. I MSZ/MZ nic do tego nie mają. Mało tego, nie mają wręcz prawa wypowiadać się w tej sprawie. Mogą co najwyżej odsyłać do "właściciela projektu", co w niniejszym przypadku uczyniły. Taki jest standard i nie ma tu żadnych podtekstów.
MSZ i MP odsyłają do UDSKiOR, UDSKiOR odsyła tym stwierdzeniem do MSZ i MP. Ciebie to może przekonywać, mnie nie do końca.

Cytat:
ad5. Powiem tak: sądząc z powyższego postu jesteś przewrażliwiony " na ten aspekt polityki". Pisząc to nie twierdzę bynajmniej że jest no mało istotny.Chodzi mi raczej o podkreślenie że histeryczne podchodzenie do tematu może przynieść więcej kłopotów niż korzyści. I mam wrażenie że tak właśnie jest w przypadku dyskutowanej przez nas nowelizacji.
Tak jak pisałem wcześniej, wyjdzie w praniu. Mógłbym równie dobrze wkleić odpowiedź na poprzednią adnotację.

Cytat:
ad6. I jak to się ma do nowelizacji ustawy? Czy nie uważasz że taka wrzuta jest przejawem histerii o której pisałem wcześniej?
Nie tylko Ty możesz sobie "zajajcować" Odnośnie tego wpisu pogadaj z Melem Gibsonem odnośnie Żydów, a Akademii Filmowej

Cytat:
ad7. Nie wiem co napisać. Chyba tylko tyle że jeśli głosowanie w EUP przeciew Palestynie ma być wyznacznikiem pro-izraelskości, to głosowanie za, jest wyznacznikiem pro-islamskości. Jeśli szydera nie jest wystarczająca, to drukowanymi: argument uważam za idiotyczny.
Nie uważasz, że takimi smaczkami również można co nieco powiedzieć odnośnie polityki zagranicznej prowadzonej przez PiS? Równie dobrze wszyscy jej przedstawiciele mogli się wstrzymać od głosu, przecież tak to mają wyćwiczone odnośnie podniesieniu kwoty wolnej od podatku

Cytat:
ad8. Pięknie. W takim razie mam prośbę. Odpowiedz w moim imieniu na post jaki był uprzejmy skierować pod moim adresem palikot:
"Jak to mówił W. Cejrowski z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Głupotę trzeba zwalczać. Jak ktoś pierd... to pierd.. jak ktoś jest pojeb.. to jest pojeb..
Płacimy emerytury dla 50 tys żydów+ ich żon i nawet dzieci z tytułu szkód wyrządzonym im przez Nazistów i Swoietów oczywiście na koszt polskiego podatnika... chłop chce się jeszcze licytować... i jak go nie nazwać pojeb.anym? No niech mi ktoś zdrowo myślący tutaj powie? To jest typowy pojeb. No inne określenie to będzie komplement
". (post 31828).
Szalenie jestem ciekaw jak w praktyce: "prawdziwa kultura na chamstwo odpowiada jeszcze większym savoir vivrem, a nie chamstwem na chamstwo"
Wg mnie błędem było "jajcowanie sobie" ws. tej nowelizacji. Palikot nie załapał tylko się zagotował, ja również złapałem się za głowę po tym wpisie odnośnie "czy widzę w tym jakiś problem (głosowanie w eu-parlamencie czy ta nowelizacja).

Na normalnym forum czy w innym wątku załapałby za to bana od razu i nie musiałbyś się wykazywać savoir-vivrem. Wiem, widziałem nawoływania następnego dnia, tyle że już dawno moderzy dali sobie spokój z moderowaniem tego tematu. Jeden z argumentów dlaczego poziom tego tematu jest tak niski. Praktyka savoir vivre'u w rozmowie na żywo od tej w sieci się różni i to wie każdy. Zajmę się więc savoir vivre'm odnośnie forum.

Można było zrobić docinkę odnośnie nazywania sprawców po imieniu (czyli Niemcy i Ruscy zamiast Naziści i Sowieci) i nie powielaniu propagandy, równie dobrze możesz dać ignora.

To 68 przy nicku to zapewne nie ulubiona pozycja w "Kamasutrze" to udowodnij to w poziomie dyskusji. Masz palikota za Korwinowego, młodocianego kuca to go punktuj jak Korwinowego kuca, a dajesz się wciągnąć w szczekanie i rzucanie mięsem.

Sam jako obserwator z pewnego kąta dostrzegam podpierniczanie się do palikota o sam nick, Smuga czy Kerim dostaje np. za avatar- taki tutaj ma być poziom dyskusji, że merytoryka i analiza argumentów leci na boczny tor?

Ze mną potrafisz rozmawiać na poziomie bez wyzwisk, na argumenty. Jakoś potrafię z każdym pogadać (niestety nie dane mi było wbić tutaj za czasów Szpenia i Drozda by sprawdzić się ostatecznie). Tylko coraz częściej wydaje mi się, że to przez brak poparcia dla żadnej partii.

PS: Wiem co chciałeś odnieść do "chłopski". Pudło. "Chłopski" w mojej nomenklaturze odnosi się do zawierzeniu logice i doświadczeniu. Nie jako tzw/ "arbuzowy" docinek. Idiotyczny, bezsensowny, histeryczny- po co reszta tych docinek? Przecież potrafisz używać "nie masz racji".
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 16.03.2015 o godz. 14:12.
Anty PO-PiS!!!