|
Marsz Niepodległości to jest w 100% dzieło ludzi związanych z Ruchem Narodowym, to jest dzieło ONRu i później MW. Oczywiście, że ludzie nie idą tam dla Bosaka i Winnickiego ale to właśnie te organizacje, które wymieniłem stworzyły ten marsz i wyprowadziły ludzi na ulicę. Wiem, że Cię to może boleć ale taka jest prawda. Dlatego napisałem, że RN powstał z niczego, po prostu "się zaczął" i bez niczyjego wsparcia (dużych partii politycznych i mediów) wypromował (organizacje wchodzące w skład RN czyli ONR i MW) to święto i sprawił, że marsz ten liczy 100 tys osób.
Oczywiście to święto istniało wcześniej ale chodzi mi tutaj o ten wymiar aktywizacji ludzi, zjednoczenia Polaków, wyprowadzenia ich na ulicę. Żadna organizacja po 89 roku nie dokonała tego co ONR i MW.
Nie dokonała bo jak mniemam tym ludziom nie zależy na samoorganizacji społeczeństwa tylko na ich kasie i robienia niewolników z Polaków, na rządzeniu ich pieniędzmi itp.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
|