serek.c2 napisał(a):

Dlaczego Smuda miałby podać się do dymisji? Ponieważ jego wpływ na grę zespołu się wyczerpał, ponieważ kolejny raz zawalił przygotowania zimowe, ponieważ zdobył 15 punktów w ostatnich 15 meczach (popraw jeśli źle liczę)? Zapomniałem jednak, że Franciszek ma jedną z gorszych kadr w ekstraklasie i nic nie jest jego winą... Jego są tylko sukcesy, za wtopy odpowiadają inni
|
Trudno powiedzieć czy się wyczerpał, bo takie wahania formy to norma w ekstraklasie. Być może za moment nastąpiłaby podobna seria zwycięstw. Oczywiście o tym się już nie przekonamy, bo nawet, jeśli Wisła eksploduje, to Kaziu Moskal zostanie cudotwórcą

. W każdym razie, warto byłoby również wiedzieć co mu obiecywano i ile z tego zrealizowano, bo mam wrażenie (może mylne), że klub/Cupiał również nie dotrzymał kilku przyrzeczeń.
Niezależnie od tego nikt nie zasługuje na to, żeby go "zeszmacić" tak, jak z nim to zrobiono na tym i innych forach. Jest mi go zwyczajnie po ludzku żal.
Kadra jest jedną z 8 najmocniejszych, ale nie na tyle mocna, żeby mieć pewność, iż Wisła musi koniecznie zająć miejsce na podium, a już na pewno nie wystarczająca, żeby sprostać ogromnym oczekiwaniom Cupiała i kibiców, pamiętających inne czasy. Franciszek Smuda, nawet jeśli dał ciała, jest tylko kolejną ofiarą tego stanu rzeczy. Bez sensownych wzmocnień pożegnamy się z Moskalem, a potem jego następcami. Co chyba raczej jest przesądzone z tym balastem długów i malejąca frekwencją...