Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.03.2015, 23:19
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Nie obchodzi mnie niczyje pochodzenie dopóki działa w interesie Polski.
Zwracam tylko uwagę, że trochę dziwnie dużo jest tych proizraelskich przypadków w tej partii, które są jednocześnie bardzo antypolskie. Żona pewnego kandydata to tylko taka wisienka na torcie wśród polityki prowadzonej przez Pis. Wiadomo, że to nie jest przestępstwo jaką kto ma żonę. Obchodzenie chanuki w pałacu prezydenckim też jest ciekawym przykładem wśród tych dziwnych zbiegów okoliczności.

O Kukizie podałem linki w których sam się wypowiada na temat Ukrainy. Jest trochę tego typu jego ciekawych wypowiedzi w internecie. Jedna z ciekawszych to coś w stylu to nasza wina (Polaków), że Ukraina się tak nie rozwinęła itd.
"Nie obchodzi mnie niczyje pochodzenie dopóki działa w interesie Polski." i w następnym zdaniu "Zwracam tylko uwagę, że trochę dziwnie dużo jest tych proizraelskich przypadków w tej partii, które są jednocześnie bardzo antypolskie. Żona pewnego kandydata to tylko taka wisienka na torcie wśród polityki prowadzonej przez Pis." No to obchodzi czy nie obchodzi? A może obchodzi, ale tylko wtedy gdy dotyczy to partii której nie lubię? Niektórzy nazywają to hipokryzją.
Jeśli chodzi o Kukiza i jego "geopolitykę" zachęcam do dalszego studiowania tego frapującego tematu. Jestem przekonany że z ogromnym zainteresowaniem użytkownicy zapoznają się z referatem opisującym zmiany jego zapatrywań na te kwestie.