Wyświetl pojedynczy post
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2015, 23:54
wislak68 - Ja się np. gówno znam na metrze w Krakowie, z oczywistego puntku widzenia nie mam bladego pojęcia co do kosztów, przychodów, nakładów inwestycyjnych technologii i jej ceny a daje mi się głosować za czymś o czym nie tylko ja ale 100% głosujących nie ma najmniejszego bladego pojęcia To w kwestii 1 punktu jeśli ci to ma wyjaśnić mój punkt widzenia na to, że większość nie może znać się na wszystkim więc z zasady podejmuje chybione decyzje.
Co do drugiego punktu: Otacza się bo takie możliwości stwarza system. Polskie prawo zabrania innej działalności politycznej niż demokracja więc nie ma wyboru jak chce coś zmienić, musi funkcjonować w systemie którego nie lubi tak samo jak ty czekać w kolejce do lekarza której nie lubisz.
Co do punktu trzeciego. Każdy jest mądry na tym na czym się zna. Pani kasjerka zna się na kasie. Marketingowiec na marketingu, programista na programowaniu a polityk na polityce. Są lepsi i gorsi kasjerzy, marketingowcy, politycy i programiści. Wolny rynek słabszych wyeliminuje bądź ograniczy. A demokracja pozwala na to aby w kompetencje lepszych i gorszych kasjerek wchodzili lepsi i gorsi marketingowce w kwestie polityków programiści itd.
Cztery. Trudno, żebym ich twórczość doświadczał namacalnie, to chyba logiczne W każdym razie ich twórczość mnie fascynuje bo mówi prawdę. Gospodarka planowana nie ma racji bytu, bo jest nieefektywna. To mówi historia(ZSRR, PRL, Ameryka łacińska, III Rzesza, II Rzeczypospolita Piłsudskiego) i teraźniejszość (III Rzeczypospolita UE, Stany). Nie wiem jaki ma związek ustrój polityczny z gospodarczym. To dwie osobne bajki. Tak samo można rabować w demokracji jak w każdym innym ustroju.
Pięć - Nie jestem zaślepiony. Uważam jedynie, że nie każdy zna się na wszystkim, a demokracja nie dość że daje możliwość decydowania to jeszcze stwarza pozory, że tłum ma na coś wpływ. Czysty paradoks co stwarza ten ustrój po prostu bez sensownym.

Smuga tak samo, jak całym zlem wszechświata nie są Ruscy Problem jest taki, że Stany są ze 10-20 razy bardziej potężniejsze i bogatsze niż Ruscy więc ich wpływy są 10-20 razy bardziej widoczne.

sergio - ale my się nie kłócimy. My tylko prezentujemy swój punkt widzenia Kłótnia to normalna rzecz, nie wolno jej tępić
Ostatnio edytowane przez palikot : 11.03.2015 o godz. 00:00.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰