IncognitoTSW napisał(a):

|
Porównanie jak porównanie, zbrodnia jest mierzona w ilości ofiar, znane są i tu i tu. Porównujesz dwie liczby filozofie i wychodzi Ci, kto popełnił większą zbrodnię.
|
Jasne, porównanie jednego z największych polskich postaci, dzieki której Polska odzyskała niepodległosć do sowieckiego zakapiora, który rządził Polską z nadania Moskwy. Zaiste typowo korwinowska demagogia.
Cytat:
|
Gwiazdzisty, jestem w stanie zrozumiec to co wypisujesz zgodnie z prikazem wodza naczelnego partii bo rozkaz to rozkaz.
|
A skąd wiesz ? Faktycznie dzwonił do mnie Kaczyński i podpowiadał co Ci odpisać, bo czyta to forum i zafascynowała go Twoja historia i orientacja tematu. Chyba jajka na bekonie tak rozszerzyły Ci horyzonty
Cytat:
|
Mam się czego bać: dalszych rządów PO, tylko że tym razem w koalicji nie tylko z PSL-em, ale i KORWiN-em. Nie jest tajemnicą, że Januszek aż przebiera nóżkami, żeby porozumieć się ze swoimi dawnymi przyjaciółmi z partii, z której list startował w 2001 roku.
|
Właśnie Smuga, staram się im to wytłumaczyć, bo im się wydaje, że Mikke to nowy Mesjasz, tylko taki, który wyprowadzi ich na manowce jak Palikot swoją trzodę. Jeden złapał naiwnych na wolnościowe hasełka o paleniu marychy a ten na hasełka wolorynkowe. A cel jest ten sam niezmienny. Podtrzymywać istniejący układ postkomunistyczny udając opozycję. Zresztą oboje swoimi wypowiedziami wpisują się w linię tow. Putina. Palikot ostatnio zachęcał by w czasie ewentualnego rosyjskiego ataku na Polske wogóle nie walczyć.
Cytat:
|
I faktem jest, że program PO był bardzo zbliżony do obecnych "nierealnych i utopijnych" poglądów Korwina. Jakoś wówczas nikomu to nie przeszkadzało
|
Korwinowi za to nie przeszkadzają taśmy prawdy, czyli nagrane rozmowy o korupcyjnych przewałach, zwykłym złodziejstwie. A Januszkowi tropicielowi złodziei to nie przeszkadza.