Gwiaździsty napisał(a):

|
No to nie rozumiem, chyba nie przeczytałęś dokłądnie o co chodzi, bo dla Mikkego Jaruzelski był rzekomo polskim patriotą. Co do tych prostych porównań i żelaznej a raczej dziecinnej logiki. Poczytaj coś kim był np. Imre Nagy, podpowiem, ze też komuchem ale za porównanie go z Jaruzelskim dostałbyś od Węgów w zęby.
|
Po stokroc nie. Ja tylko trzymam sie faktow a nie domyslow. Faktem jest, ze Korwin nic nie powiedzial o Jaruzelskim jako polskim patriocie. On ogolnie jak cos gada to tylko i wylacznie z linia faktow.
Dla przykladu Pilsudskiego nazwal wiekszym zbrodniarzem niz Jaruzela bo w trakcie przewrotu zginelo wiecej ludzi niz za "panowania" towarzysza generala. To jest fakt.
To co gada o Putinie to tez fakt.
To ze Putin to kacap majacy Polakow w glebokim powazaniu czy to, ze dla mnie Jaruzelski oczywiscie byl wiekszym zbrodniarzem niz Pilsudski nie jest w stanie zanegowac faktow. Korwin ma juz taki swoj styl i tyle. Zenujace jest dla mnie, ze wy z PiSu zamiast czyms powaznym sie zajac to ostatnimi czasy uwage skupiacie na podstarzalym rusofilu, hilterowcu, wariacie czy co tam jeszcze wymyslicie.
PS. nie jestem korwinowcem czy tam po PiSowsku ukryta opcja korwinowska

jestem za trzezwym, samodzielnym mysleniem