Wyświetl pojedynczy post
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2015, 19:23
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
nie popisuj się , dawno to skrytykowałem , jeszcze zanim padło to ostatnio na forum, ostatnio na forum kilka stron wcześniej
ale tu nie ma co krytykować. Wszyscy wiemy jaki był system - narzucony. Ludzie w nim funkcjonujący mogli być przekonani o jego słuszności tak po prostu, jak dziś są. Gierek to mógł być patriota. A skąd wiesz, że nie? Ja też znam dzisiaj ludzi którzy za socjalizm daliby się pokroić. Osobiście znam! I nie widać w nich objawów antypolskiści. To po prostu durnie, którymi można sterować ale poczciwi ludzie.
Ja nie wiem co mam usuwać. Hipotezę o tym, że Jaruzelski gdyby miał jaja to mógłby zrobić przewrót jak Pinochet? To jest oczywistość oczywista. To tak jak PIS miałoby jaja po dojściu do władzy zrobić system gospodarczy jak w Nowej Zelandii zreformować całe państwo a wiadomo, że tego nie zrobi, bo Jarek wierzy w socjalizm. I co Jarkowi odmówisz patriotyzmu? To jest ślepy i głupi socjalista narodowy ale patriota.
Natomiast Jaruzelski to zwykły ciptok, który za wszelką cenę chciał socjalizm zatrzymać i zatrzymał a nie musiał. I to był jego błąd? Bo co liczył, że będzie mial życzliwych? Że jak podzieli się udziałami w tym nieszczęsnym państwie z Urbanoplatfusami, to będą jego wizerunek reperować, tym bardziej w społeczeństwie rusofobicznym? To jest właśnie dowód na to, że Korwin ma rację, że to ciapowata postać.
Ostatnio edytowane przez palikot : 09.03.2015 o godz. 19:35.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰