nemox007 napisał(a):

|
Z polskich trenerów nie ma nikogo (z całym szacunkiem dla Moskala ale GKS Katowice nie pokazał nic za jego kadencji) a na zagranicznego nas po prostu nie stać.
|
A co miał niby pokazać? Przecież GKS miał, wtedy i nadal zresztą ma skład maksymalnie na środek tabeli. Skowronek jakoś do tej pory nic lepszego od Kazika tam nie wskórał. A oto kilka komentarzy po odejściu Moskala z tego klubu:
Cytat:
- Panie Moskal szkoda czasu na takich nieudaczników, klub nie ma pieniędzy na płace dla piłkarzy a wymagaja samych zwyciest żałosne....możne dostanie Pan klub godny Pańskich umiejętności
- ja czegoś nie kumam, przecież ta drużyna ma potencjał max na środek tabeli, o co chodzi tym ludziom w Katowicach?
- Słuszna uwaga, zespół ma potencjał max na środek tabeli. Oprócz historii i fajnych kibiców (choć to ostatnio się nie potwierdza: szantaż zarządu, słaba frekwencja)nic nie przemawia z nami. Gdzie nam do stabilności finansowej i kadrowej: Dolcanu, Lubina, Niecieczy, Grudziądza. A jeszcze coś by można dodać. Po boisku biegają chłopcy z roczników 94 i 95. Są w górnej połówce tabeli i wietrzne pretensje. Najpierw nie podobał się Wróbel i Fonfara. Teraz trener jest zły. Taktyka kiepska... Za to mamy świetnego dyrektora sportowego, który trafił z transferami. Ciuekawe komu prezesik odda ster? Jeszcze zatęsknimy za Moskalem.
Dzięki Kazek
- Moskal na pewno jest bardzo dobrym trenerem, i za jego kadencji u nas (w GKS'ie) fakty są takie że cały czas byliśmy w czubie tabeli, i mieliśmy kontakt z miejscem dającym awans. Pod skrzydłami moskala odżył też Goncerz, który jest obecnie królem strzelców, a mieli go inni trenerzy.
U nas chcą awansu, ale nie mają kim, więc każdy następny trener też wyleci, do czasu kiedy nie znajdą się pieniądze na awans.
Szkoda, bo to naprawdę bardzo dobry trener.
- Ja uważam że zwolnienie trenera Moskala nawet nie da rady porównac z zwolnieniem Stawowego z Miedzi. To dwa różne światy Stawowy o nic się nie martwił ludzi mu ściagneli takich jak chciał i tych których wskazał a taki piach grali że aż dziw że go tyle słuchali w klubie tyle czasu. Teraz nawet ogarnąc tego nie można po nim i mimo że jestem kibicem Miedzi nie zdziwił bym się jak polecimy jak tak dalej bedziemy pkt zdobywać. Mimo że tyle grania jest. A Moskał nie ma nawet poźadnej ławki rezerwowych a nawet w pierwszej jedenasce ma braki. KAMINSKI na zawsze zostanie w mojej pamieci. Budziłek też wiecej zawalił niż pomógł. Aż strach pomyślec co by było jakby Gonzo tylu bramek nie nastrzelał pewnie z Miedzią i Widzewem teraz byście sąsiadowali. A na jakieś wielkie nazwisko Gks nie ma co liczyć skoro Miedz naprawde duży hajs proponuje oraz zapewnia że celem jest jej awans jak nie teraz to w nastepnym sezonie i daja gwarancje na gre o ten cel i nikt nie pali się z trenerów z ligi to nie sądze że Gks wyrwie takiego tym bardziej. Stawowy Tylak lub Dzwigała max którym do Moskala daleko
|
O Termalice koledzy wyżej już pisali. To podobny przypadek jak Flota. Bardzo dobra gra jesienią i nieprzypadkowe rozdawanie punktów na lewo i prawo w rundzie wiosennej.