gypsy napisał(a):

|
Śmieszy mnie, jak ktoś mówi, że mamy skład "przynajmniej na europejskie puchary"... Że co proszę? Jankowski? Sarki? Uryga? Boguski? Dudka? Nie no, ku***, też mi zawodnicy na miarę Europy... Mamy skład SŁABIUTKI, jak na ekstraklasę przeciętny/minus dobry, ale dalej się będę upierać, że nasze niedawne ocieranie się o podium to wynik ponad stan przy takich piłkarzach.
|
Nie wiem czy oglądasz tylko mecze Wisły czy całą ekstraklasę. Ja oglądam całość choć z roku na rok coraz trudniej to wytrzymać i naprawdę z tymi piłkarzami Wisła powinna być w czołówce. Może ja się na piłce nie znam ale znajomi którzy też oglądają czy dziennikarze czy nawet ci z weszlo maja podobne zdanie. Najbliższy przykład ostatni mecz Lech-Jaga, dzień przed naszym. Umiejętności indywidualne piłkarzy w tamtym meczu to była żenada nie do oglądania, przyjęcie na 2 metry każdy jeden, w pierwszej połowie ani Lech ani Jaga nie wymienili 3 podań na połowie przeciwnika, na prawdę nie dało się tego oglądać. U nas nie kadra jest problemem bo moim zdaniem maja wystarczające umiejętności (jak na tą żenującą ligę), problem leży w tym jak bardzo trener nie umie a przede wszystkim jak bardzo klub nie płaci. Jak dla mnie to widać gołym okiem nawet laika. Dlatego ja nie jestem zdania że Smuda robił z Nimi wynik ponad stan a teraz wróciła norma. Według mnie to wtedy była norma na tych piłkarzy a teraz Smuda robi wynik poniżej przyzwoitości. Jednak powodem nadrzędnym obecnej sytuacji wydają mi się zaległości finansowe które rozkładają wszystko, atmosferę, motywacje itp...