Gwiaździsty napisał(a):

2. Ty tak na poważnie ? Królem oczywiście Korwin ? Widzisz Chinom nawet partia komunistyczna nie przeszkadza by się błyskawicznie rozwijać. Kwestia czasu gdy na świecie pożegnamy ten nie przystający do rzeczywistości bajkowy twór. Demokracja co by o niej nie mówić, daje możliwość zmiany rządów. Nie wyobrażam sobie żeby Polską rządził satrapa typu Korwin a potem jego dzieci bez możliwości zmiany takiego stanu.
3. Utopijne scenariusze, równie dobrze można pisać o wolnej woli np. przy dobrowolności wyboru ruchu na ulicy, jedni wybraliby ruch lewostronny inni prawostronny. Likwidacja prawa wyborczego to już kabaret. Dużo piszesz o wolności a potem takie kwiatki, jak odebranie ludziom prawa głosu.
Niestety ale to dowodzi, ze wiekszość korwinistów żyje w jakimś dogmatycznym obłędzie. Może powinniście stworzyć sobie takie własne państwo jak np. mormoni w USA. Mikke byłby królem a wy jego poddanymi, tylko musielibyście uważać gdyby zaprowadził prawo pierwszej nocy, bo jak widać lubi robić nie ślubne dzieci.
|
No widzisz, nawet w komunistycznuch Chinach ludzie mają więcej wolności gdzie prawa wyborczego nie ma, niż w demokratycznej Polsce, gdzie prawa wyborcze są. To chyba oznacza, że to nie jest kabaret a dobry argument, który sam nieświadomie mi podsunąłeś

Król rządzi również w Lichtensteinie i tam ma władzę absolutną - nie widzę z tego powodu protestów tylko olbrzymi przepych, który dziwnie jest skorelowany praktycznie z brakiem podatków
A demokracja daje możliwość zmiany rządów na kogo? Jaką mamy dzisiaj alternatywę? Chadeckio-socjalno-państwowego PIS na liberalno-socjalną PO. Cóż to za wybór? Zresztą Hitler też doszedł do władzy demokratycznie
Ja nie wiem czy monarchia, to byłaby dobre rozwiązanie. Piszę tylko, że póki w Polsce panowała monarchia, Polska była mocarstwem europejskim. Natomiast gdy wprowadzono demokrację to kraj popadł w ruinę, szlachtę przekupywała obca agentura, szlachta zdradziła, Targowica, rozebrano nas, potem dzięki temu gnębiono przez 2 stulecia a dziś gnębi nas kolejny okupant czyli III Rzeczypospolita... którą sobie wybraliśmy w "demokratycznych" przecież wyborach, której politycy realizują interesy innych państw. Demokracja to idiotyczny ustrój. Coraz bardziej się o tym przekonuje jak rozmawiam z ludźmi. Mówię również, że przecięty człowiek nie zna się na polityce, nie zna się na dziedzinach które są niezbędne do kierowania państwem, więc będzie wybierał zawsze tak jak nim posterują. Dziś media sterują ludźmi i głosują na agentury rosyjsko-niemiecko-żydowsko-amerykańskie. Dają sobie wmawiać różne głupoty, że to dla ich dobra, głosują za ograbianiem samych siebie, To jest głupota do potęgi

Potem się nie dziwmy, że jest źle.
https://www.facebook.com/Komunistyczna.Mlodziez.Polski
https://www.facebook.com/partia.zmiana
Powiedzcie mi jak tu wierzyć w demokrację?