BlueBerry napisał(a):

wyar dziękuję za odpowiedź. Twoim kandydatem na urząd Prezydenta jest Pan Janusz Korwin Mikke. Z całym szacunkiem do jego osoby, sporych dokonań biznesowo-politycznych oraz sportowych, jego poglądy i wizja postrzegania świata dyskwalifikuje enfant terrible polskiej polityki do pełnienia tego urzędu . Ciężko mi sobie wyobrazić Prezydenta wszystkich Polaków który twierdzi między innymi, że Kobiety nie mają prawa głosu lub, że najlepszym ustrojem jest monarchia; przyszły Król Polski nie powinien być Polakiem a jego celem jest podzielenie Polski na baronie, królestwa, księstwa i arcyksięstwa, wprowadzić dla kobiet osobne sądownictwo, prawo karne oparte na precedensach, dobrowolne niewolnictwo. Czy to będą konstruktywne lata koniecznej odbudowy naszego kraju?
|
1.No tak, bo jak się oglada reżimówkę albo tvn to tak potem jest, że bzdury ma się w głowie.
Pogląd że "kobiety nie powinny mieć praw wyborczych" wynika z tego, że kobiety głosują głównie na mężczyzn. Głosują zresztą również tak jak ich mężczyźni/mężowie. Zresztą co to ma do rzeczy. Zresztą ktoś kto jest zwolennikiem monarchii to raczej nie opowiada się za zlikwidowaniem prawa głosu tylko kobietom, ale również mężczyznom.
2. To, że najlepszym ustrojem dla Polski jest monarchia świadczy to, że odkąd w Polsce wprowadzono demokrację, to ten kraj stacza się moralnie ekonomicznie, i niszczy cały swój dorobek. DOKĄD BYLIŚMY MONARCHIĄ BYLIŚMY MOCARSTWEM! A to, że trzeba odebrać prawo głosu ludziom, to konieczność - jesteś tego dobrym przykładem. Bo zwykły Kowalski nie zna się na setkach procesów setkach dziedzin naukowych na których opiera się funkcjonowanie państwa. Państwem powinni rządzić ludzie kompetentni a nie zwykli ludzie. Zresztą, jak ktoś myśli, że my w Polsce teraz mamy jakąś demokrację, to jest kolejny przykład, że lepiej, żeby jej nie było

3. Teraz mamy dobrowolne niewolnictwo. Każą mi się ubezpieczać pod przymusem egzekucyjnym, każą mi korzystać z państwowej służby zdrowia. Każą mi latać poza Europę tylko z Warszawy mimo, że z Krakowa chce latać wiele przewoźników ale pan blokuje. Pan mi każe posyłać dziecko na lekcję gender, mimo, że ja tego sobie nie życzę oczywiście w państwowej szkole. To jest wolność? To jest właśnie dobrowolne niewolnictwo, które wprowadzili ludzie, którzy nie mają pojęcia o niczym ale mają prawa wyborcze. Należy zlikwidować prawa wyborcze, bo nie może być tak, żeby jakiś dureń głosował za ograniczaniem wolności drugiej osoby. Demokracja to nic innego jak tyrania... tylko nie jednej osoby a większości. Różnica jest taka, że większości nigdy nie przekonasz.
p.s dobrowolne niewolnictwo oznacza, że każdy ma wybór. Jeśli ty kwestionujesz dobrowolność i ludzką wolną wolę, o której jest wyraźnie napisane w Piśmie Świętym to jesteś zwykłym komunistą/faszystą/heretykiem/tyranem/panem niewolnika jak zwał tak zwał. Nie przypominam się, żeby JKM głosił poglądy takie, że chciałby kogoś do czegoś przymuszać. Każdy ma prawo do konstruowania swojego życia jak ma ochotę. Chce być niewolnikiem niech będzie. Tylko, żeby jego psychoza/naiwność/głupota/niewiedza/chciwosć nie powodowała, że inne osoby równie staną się niewolnikami.