Wyświetl pojedynczy post
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2015, 23:40
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Jesteśmy tu gdzie jesteśmy, czyli w środkowo-wschodniej Europie, w średniej wielkości państwie w skali świata należącym do UE i NATO, które przestrzega zasad zarówno unijnych, jak też europejskich, ale przede wszystkim tych ze świata zachodniego. W nich Parkinson ma się dobrze, a poglądy liberalne są w zdecydowanym odwrocie, gdyż dominują partie chadeckie, bądź socjalistyczne.
To prawda,ale nic nie trwa wiecznie,na szczescie Poza tym na zachodzie zmienia sie jednak swiadomosc ludzi,i ich niechec do biurokracji i tak urzadzonego swiata rosnie (niestety,nie wykladniczo)- przykladem sa wybory do PE. Po roznych rozmowach wiem,ze zdolnosc tego systemu do samoobrony powoli staje sie coraz mniejsza.Ale oni oczywiscie sa znacznie bardziej bogatsi,niz my,wiec na o wiele wiecej moga sobie pozwolic,takze w kwestii zmarnowanego czasu czy srodkow. Nas na taka biurokracje nie stac,nie mamy kasy,by ja utrzymac. Wiec wszyscy Ci,ktorzy sie na to godza,sami pod soba kopia grob. Powtarzam - ja dam sobie rady,ale zal,zwyczajnie zal mi tych wszystkich,ktorych wyzyskuje sie gorzej czasem,niz za komuny.

Wiec takie warunki powoduja,ze im szybciej wrzodu sie pozbedziemy,tym lepiej. Umiarkowana polityka tu nie pomoze.
Ostatnio edytowane przez wyar : 03.03.2015 o godz. 23:43.
You'll never know...