emj10 napisał(a):

|
Jesteśmy tu gdzie jesteśmy, czyli w środkowo-wschodniej Europie, w średniej wielkości państwie w skali świata należącym do UE i NATO, które przestrzega zasad zarówno unijnych, jak też europejskich, ale przede wszystkim tych ze świata zachodniego. W nich Parkinson ma się dobrze, a poglądy liberalne są w zdecydowanym odwrocie, gdyż dominują partie chadeckie, bądź socjalistyczne.
|
To prawda,ale nic nie trwa wiecznie,na szczescie

Poza tym na zachodzie zmienia sie jednak swiadomosc ludzi,i ich niechec do biurokracji i tak urzadzonego swiata rosnie (niestety,nie wykladniczo)- przykladem sa wybory do PE. Po roznych rozmowach wiem,ze zdolnosc tego systemu do samoobrony powoli staje sie coraz mniejsza.Ale oni oczywiscie sa znacznie bardziej bogatsi,niz my,wiec na o wiele wiecej moga sobie pozwolic,takze w kwestii zmarnowanego czasu czy srodkow. Nas na taka biurokracje nie stac,nie mamy kasy,by ja utrzymac. Wiec wszyscy Ci,ktorzy sie na to godza,sami pod soba kopia grob. Powtarzam - ja dam sobie rady,ale zal,zwyczajnie zal mi tych wszystkich,ktorych wyzyskuje sie gorzej czasem,niz za komuny.
Wiec takie warunki powoduja,ze im szybciej wrzodu sie pozbedziemy,tym lepiej. Umiarkowana polityka tu nie pomoze.