emj10 napisał(a):

Parkinson ze swoim swoim prawem w połowie poprzedniego wieku jednak trafnie przewidział, że twory takie jak UE, czy NATO będą dostarczały kolejne masy urzędników niezależnie od wzrostu ilości zadań oraz czasu jaki potrzebny jest na ich wykonanie.
Wzrost liczby urzędników i biurokracji w krajach UE ma wykres bliski wykładniczemu.
Wątki są zgrane dlatego zamiast namawiać do głosowania na Korwina co sukcesywnie ma miejsce od 25 lat polecam, abyś namawiał na głosowanie na partie KoLiber, którę za jakiś czas będą żyły bez Korwina i to będzie prawdziwa szansa dla liberałów w tym kraju.
|
Do KoLibra mam rowniez cieply stosunek i zycze jak najlepiej. Ale nie widze roznicy w pogladach KoLibra a Korwina. A nie jestem mocny w tych wszystkich chicagowskich szkolach,niuansach,zakretach,ciniach i innych takich.
Co do Parkinsona to nie zozumielismy sie...Ty pokazujesz mi wykresy odnoszace sie do panstwa opiekunczego,ktore z definicji tworzy kolejne urzedy. Panstwo moich marzen chroni przed wrogiem wewnetrznym i zewnetrznym - i nic wiecej. Parkinsona wiec nie oszukam,ale tez nie bede karmil. I tyle.