Wyświetl pojedynczy post
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2015, 18:24
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Akurat na ten temat wypowiadałem się wielokrotnie, więc możesz poszukać moich postów odnośnie Korwina, którego zresztą zdarzyło mi się dwukrotnie w interesach spotkać, więc nie znam go wyłącznie z obrazka telewizorni. Zabawny, starszy pan o ekstrawaganckim wyglądzie, całujący czule kobiety po rękach, który swoimi często przerysowanymi i oderwanymi od czapy poglądami tj. ograniczenie urzędników praktycznie do zera (nie pamiętam jaka to była liczba, ale chyba chodziło o kilkuset) wystawia na śmieszność liberalne koncepcje

Powracając do wieku polityków to tak wygląda wiek 15 głównych graczy polskiej polityki.

Korwin - 72 lata
Miller - 68 lat
Borusewicz - 66 lat
Macierewicz - 66 lat
Kaczyński - 65 lat
Kalisz - 58 lat
Kopacz - 58 lat
Tusk - 57 lat
Piechociński - 54 lata
Gowin - 53 lata
Schetyna - 52 lata
Sikorski - 52 lata
Palikot - 50 lat
Ziobro - 44 lata
Duda - 42 lata
Nie,nie chce mi sie szukac Twoich postow na temat Korwina,z calym szacunkiem,ale az tak wazne to dla mnie nie jest... Zapytalem,uniknales odpowiedzi,i tyle.
Co do liczby urzednikow - bardziej bawi Cie liczba kilkuset (okej,troche niedoszacowana),niz obecna liczba kilkuset tysiecy ? Nie widze zwiazku z osmieszeniem idei liberalizmu,ani dlaczego mialoby ich byc np. 200 00 tys. ? Dla mnie poglad,ze mialoby ich byc wlasnie tyle jest - jak to ujales -oderwany od czapy calkowicie. A swoja droga - jesli zalatwiasz w zyciu jakies interesy,to jaka liczbe urzednikow bylbys w stanie tolerowac (utrzymywac,spotykac sie,zalatwiac z nimi sprawy) ? Zawsze zadaje to pytanie roznym znajomym,i odpowiedz okazuje sie baaardzo podobna do tej korwinowskiej
A,i ostatnie - znowuz przebija ton lekcewazenia... Tzn.,co,myslisz,ze ja nigdy nie spotkalem Korwina ? A ludzi znam tylko z telewizorni ?
No dobra,jeszcze jedno - fajny zarzut o szarmanckim dziadku,ale czego oczekiwalbys od polityka ? Widze,ze przebywasz w Niemczech chyba... Byles na spotkaniu z zachodnim politykiem ? Bo ja z kilkunastoma na spotkaniach otwartych bylem,i nie zauwazylem,zeby w zachowaniu roznili sie od Korwina...
Dziwne to forum - niby ludzie maja cos do powiedzenia,ale wszystko traci jakims banalem i zwyklymi resentymentami,zamiast merytoryczna dyskusja...
You'll never know...