Wyświetl pojedynczy post
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2015, 14:31
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Nie miałem na myśli bazy treningowej, bo tą akurat mamy na tle polskich klubów bardzo dobrą. Chodzi mi o obecną sytuację w klubie, gdzie wszystko jest robione na zasadzie prowizorki, metodą "na udo", z mglistymi planami finansowymi.

Może przyjście sponsoringu coś zmieni, ale na chwilę obecną Wisła jest mało atrakcyjnym klubem jeśli chodzi o komfort pracy trenera.
A mi się wydaje że znalazło by się kilku solidnych trenerów którzy przyszliby tu pracować. Komfortu to w Wiśle nie było kilka lat temu kiedy trenerzy wylatywali mimo iż byli na pierwszym miejscu w tabeli, obecnie taki Smuda robi średnie wyniki i pewnie nawet nikt nie myśli żeby go zwolnić.
Może z kasą nie jest za różowo ale jak na warunki Ekstraklasy to Wisła dalej jest ciekawym miejscem do pracy.
W tej lidze większość zespołów myśli o tym aby się tylko utrzymać bo to kasa od telewizji. Po reformie najważniejsze jest żeby być w ósemce a później to niech się dzieje co chce.
Skład najmocniejszy nie jest ale czy gdzie indziej jest lepiej? W każdym zespole jest kilku zwykłych ligowych kopaczy a jak się trafi ciekawy grajek to jest święto.
Podbeskidzie ma od Wisły 2pkt mniej a w składzie: Konieczny, Tomasik, Deja, Sokołowski, Iwański, Adu Kwame, Malinowski czy jakiś Kolcak. Już widzę reakcje na forum jakby takie tuzy trafiły do Wisły.
Wystarczy że zawodnicy mają siłę biegać i w tej lidze walczy się o puchary.
Ostatnio edytowane przez RAFi89 : 01.03.2015 o godz. 14:35.
Odpowiedz cytując