|
Co najgorsze gra tragiczna ale i zespół w sporej części mało perspektywiczny. Mamy sporo piłkarzy po 30 i z niektórymi jak Boguski przedłużamy umowę. Pewnie Garguła z Dudką też zostaną na kolejny sezon. Jednym słowem "sparciały" Franz + "Los Geriaticos" z sanatorium dla piłkarskich weteranów mają grac o puchary. Na razie słabo to wygląda.
Ale jak po ostrych dyskusjach w poprzedniej rundzie kiedy atakowałem "sparciałego" Smudę dostałem ostrą ripostę od jego wyznawców - obiecałem że nie wyleje pomyj na głowę Smudy przed końcem szans na puchary. Tak jak pisałem kilka miesięcy temu - jeśli nie zakwalifikujemy się do pucharów to trzeba Smude od razu wywalić. Bo z nim ani nie ma wyników sportowych, ani ogrywania młodych piłkarzy żeby na nich zarobić. Ale teraz wciąż mamy szansę na puchary więc Smude na razie oszczędzę. Chociaż gdyby to ode mnie zależało to po haniebnej porażce 0-5 z Legią już by go nie było od dawna.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|