0 22 napisał(a):

Piszę. W....iam. Czasami i to i to na raz.
Stwierdzenie, że ITI pompowało hajs w Legię jest grubą przesadą. To było sto lat temu, nie chce mi się gadać o tym. Niech będzie, że pompowało.
Jak mi nie wierzysz to sobie policz ile Legia gra meczów w tym sezonie. To nie jest dużo, ale nasza polska konkurencja gra kilkanaście meczów (meczy!!!!!!!!!!!!!!!!!) mniej.
Podtrzymuję. Znam stanowisko Miodka. Ze zdziwieniem przyjmuję, że dla kogoś takiego jak Ty, ktoś o takiej przeszłości jak Miodek może być autorytetem. Otóż Miodek wcale nie uznaje, że obie te formy są jednakowe. Podstawową formą jest meczów, zaś meczy jest niestety często używana przez nieuków, co w konsekwencji spowoduje, że za kilkanaście lat zostanie wprowadzona do słowników.
Jest to kolejny dowód na barbaryzację języka polskiego, która postępuje na skutek rozwoju internetu i coraz częstszych możliwości publicznego używania języka polskiego przez osoby niedouczone. Na tej samej zasadzie za kilkadziesiąt lat poprawne będzie mówienie "pisze se", a nie "piszę sobie" albo "co tu pisze" zamiast "co tu jest napisane".
Kończę temat ze swojej strony.
EDIT:
Barbaryzacja, a nie "barberyzacja". To byli barbarzyńcy, a nie barberzyńcy. 11 zmienię w maju.
|
a ja mam nadzieję że ta zajebista pewność siebie da ci kiedyś mocno po dupie. mam nadzieję że w maju właśnie