crazykaro napisał(a):

Najwiekszym problemem w grze naszej drużyny są uprezdzenia Smudy do młodych zawodników. Zawodnicy są jacy są a było i gorzej a drużyna grała dobre mecze (przypomnijmy sobie świetny start nowego poprzedniego sezonu). Ale należy też zwrócić uwagę jakie wtedy były problemy i braki kadrowe i Smuda został zmuszony do wzięcia młodych i wstawienia ich do pierwszej 11. I co było? Pierwsze miejsce przez wiele kolejek i najbardziej "polski" zespół ze wszystkich. A teraz co mamy? Mizerię bo wszyscy starzy gracze są pewni swoich miejsc w składzie i sie nie przejmują bo Smuda jest uparty i młodych nie wstawi. Przypomina sie choćby ostatni mecz, który Stępiński zaczął od początku i mimo że miał kilka strat to jednak przy piłce był często, a straty były bo jak w poprzednich meczach dostawał po 10-15 min to takie są skutki, a koleś biega po boisku chyba najwięcej i często potrafi sobie znaleźć czystą pozycję.
Krótko mówiąc trzeba zmusić Smudę do postawienia na młodych a jak się nie uda
|
Jak dla mnie to przekłamujesz rzeczywistość. Którzy to młodzi w tamtym czasie pokazali coś konkretnego, którzy to grali i utrzymywali 1 miejsce? Ja osobiście nie przypominam sobie ani jednego.
Ze Stępińskim to już dobiłeś mnie konkretnie, chłopak dostaje najwięcej szans z juniorów i niestety nic z tego nie wynika, jedyny jego plus na razie jest taki, że lepiej walczy fizycznie (niż Sarki) i nie fauluje na czerwień (jak Donald). Więcej zalet póki co nie wykryto. Smutne, ale prawdziwe.