Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2015, 23:52
Cytat:
Chłopie weź się nie napinaj, bo nie wiesz nawet z kim piszesz i o czym piszesz.
Rozumiem. Im wyższy socjalizm -> większa amria. To miej sobie na armię, a potem zdychaj z głodu. Nie rozumiesz kompletnie mechanizmów ekonomii, bo nie uważam ciebie (jeszcze) za propagandzistę, który się zna a pierdzieli głupoty bo mu placą Skup się na studiowaniu wartości amerykańskich zrozumiesz wtedy, że umiłowanie własności prywatnej i szacunek do niej jest podstawą silnej gospodarki i silnego państwa. Socjalizm w każdej formie jest utopijny. Upadł Związek radziecki, Argentyna zbankrutowała, Wenezuela, Chile, Kuba, teraz stan gospodarki UE - spójrz na to z punktu widzenia marko! To się nigdzie nie udaje!
Teraz zobacz punkt widzenia Amerykański czy Japoński, czy nawet zachodnio europejski z ubiegłego wieku, zobacz na Chiny, Singapur, Malezję dzisiaj! Tam wszędzie jest bogactwo!
Zdecydowanie wiem z "kim piszę": z gościem który udaje dorosłego a poziom wiedzy ma mniej więcej taki jak gimnazjalista. To czy uważasz mnie za propagandzistę jest mi zupełnie obojętne. Jeśli chodzi o Twoją wiedzę na temat "wartości amerykańskich" to sprowadza się ona do tego, że być może stałeś kiedyś obok jakiejś książki napisanej przez Friedmana czy Kristola. Natomiast jeśli by przyjąć Twoją definicje "socjalizmu" to trzeba by się zastanowić dlaczego "udało się" w: Niemczech, Skandynawii, Francji, Japonii, Korei itp, itd
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 23.02.2015 o godz. 23:56.