Wyświetl pojedynczy post
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2015, 23:05
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
dobra, brzmii to ładnie , jestem Polakiem i myślę po Polsku mam to samo , wiem że najlepiej liczyć na siebie , chociaż czasami jest to niemożliwe, Prezydent Lech Kaczyński próbował coś takiego stworzyć aby Polska była siłą z którą liczył by się i Putin i Merkel chciał stworzyć, blok państw środkowo - wschodnich plus kraje byłego bloku sowieckiego "zaopatrzone w energetykę"w tym Gruzja , co z tego pozostało pod rządami urbanoplatfusowymi sam widzisz, moim zdaniem był to dobry kierunek , niestety zaprzepaszczony i to celowo, więc proszę nie mieszaj mnie jako zwolennika PIS z urnaoplatfusową ferajną, co do Ukrainy , chcesz czy nie chcesz graniczymy z nimi i coś musimy robić , ale nasza pozycja międzynarodowa jest tak żałosna że nie mamy na nic wpływu , jak piszesz decydują za nas ,moim zdaniem nie powinniśmy być bierni bo historia pokazuje że bierność doprowadza do klęski , nie mówię o walce po stronie Ukrainy , mówię o bardziej widocznej pomocy i wpływie na większe sankcje, jak tego nie zrobimy to wiedz o tym że Rosja nie zatrzyma się na Ukrainie a tzw gwarancje to funta kłaków są niewarte, sami musimy sobie pomóc bo nikt nam nie pomoże, pierwsz rzecz to odbudowa armii która została rozłożona przez bula i rudego na łopatki , pamiętam bodajże z 2011 roku tekst bula jak to żyjemy w pokoju i nikt nam nie zagraża, a rudy dumnie ogłaszał teksty o armii zawodowej i rezygnacji z poboru ,życie szybko zweryfikowało te bzdury
hmmmm to może zacznijmy od likwidacji socjalizmu i zbudowania bogactwa? hmm?
W drugiej kolejności pomyślmy o budowie silnej armii, opartej o myśl technologiczną polskich - prywatnych firm(którym się opłaca tworzyć koncepcje i je realizować a nie zatrudniać księgowych do liczenia jak obejść coraz to nowe podatki i dogorywać łącząc koniec z końcem zapewniając miejsca pracy związkom zawodowym)? Tak jak np w Stanach?
A nie zapomniałem... socjalizm to mit - łapcie więc kije i na Leningrad! Polak potrafi

wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Dlatego wyjaśniam że pomiędzy: " niewtrącaniem się w nieswoje sprawy" a "wysyłaniem na Ukrainę Polskiego wojska" istniej przepaść
.
Oczywiście
Cytat:
Albo inaczej: nieprawdopodobnie duża gama środków które można wykorzystać we wsparciu Ukrainy przeciwko Putlerowi.
wymieniłeś następujące:

Cytat:
Poczynając od dyplomatycznych (co było pięknie widać w Austaralii, gdy mały Stalinek spieprzał przed czasem czerwieniąc się ze wstydu),
bardzo go to na pewno zasmuciło, nie wiedział czy ze sobą skończyć po tym co spotkało go w Australii jestem sobie w stanie rękę uciąć że miał myśli samobójcze

Cytat:
ekonomicznych(np: spadające ceny ropy i gazu),
że ku.... co? Nasze środki to na razie jabłka

Cytat:
logistycznych (npomoc dla rannych żołnierzy),
to ma być wielka polityka? No albo piszemy o poważnych realnych działaniach albo o czymś co nie ma żadnego znaczenia

Cytat:
militarnych (np: dostawy broni) itp, itd.
taaa broni, więcej chyba Misiek ma sprzętu jak nasz przemysł zbrojeniowy
Ty niezły teoretyk jesteś. Fajnie się czyta te twoje wywody Szkoda, że ostatnio mało czasu mam, bo aż mnie korci
Ostatnio edytowane przez palikot : 23.02.2015 o godz. 23:21.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰