Wyświetl pojedynczy post
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2015, 19:41
dobra, brzmii to ładnie , jestem Polakiem i myślę po Polsku mam to samo , wiem że najlepiej liczyć na siebie , chociaż czasami jest to niemożliwe, Prezydent Lech Kaczyński próbował coś takiego stworzyć aby Polska była siłą z którą liczył by się i Putin i Merkel chciał stworzyć, blok państw środkowo - wschodnich plus kraje byłego bloku sowieckiego "zaopatrzone w energetykę"w tym Gruzja , co z tego pozostało pod rządami urbanoplatfusowymi sam widzisz, moim zdaniem był to dobry kierunek , niestety zaprzepaszczony i to celowo, więc proszę nie mieszaj mnie jako zwolennika PIS z urnaoplatfusową ferajną, co do Ukrainy , chcesz czy nie chcesz graniczymy z nimi i coś musimy robić , ale nasza pozycja międzynarodowa jest tak żałosna że nie mamy na nic wpływu , jak piszesz decydują za nas ,moim zdaniem nie powinniśmy być bierni bo historia pokazuje że bierność doprowadza do klęski , nie mówię o walce po stronie Ukrainy , mówię o bardziej widocznej pomocy i wpływie na większe sankcje, jak tego nie zrobimy to wiedz o tym że Rosja nie zatrzyma się na Ukrainie a tzw gwarancje to funta kłaków są niewarte, sami musimy sobie pomóc bo nikt nam nie pomoże, pierwsz rzecz to odbudowa armii która została rozłożona przez bula i rudego na łopatki , pamiętam bodajże z 2011 roku tekst bula jak to żyjemy w pokoju i nikt nam nie zagraża, a rudy dumnie ogłaszał teksty o armii zawodowej i rezygnacji z poboru ,życie szybko zweryfikowało te bzdury