Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2015, 17:02
Cytat:
co to ma być? , jakbym Cie nie znał pomyślałbym że to tekst tego piskorskiego z byłej samoobrony , ruskiego szpiona , czy Ty wiesz ile " ludzi i terenów" w Polsce pała miłością do rosji i putinka jak pieszczotliwie piszesz, bezkrwawo ? , powiedz to tysiącom rodzin które straciły życie lub zostało inwalidami , co się z Tobą dzieje?
Słuchaj, nigdzie nie napisałem, że pałam miłością do Putina. Czy Tobie i innym zwolennikom PiSu czy PO mieści się w głowie, że jestem po prostu Polakiem i mam gdzieś zarówno Rosję jak i żydów z USA czy Izraela? I tak samo gdzieś mam Niemców i UE. Dla mnie liczy się Polska i jej interesy a nie robienie loda innym a wy właśnie chcecie ciągle komuś robić loda.
Dla mnie jest jasne, że powinniśmy się trzymać z każdym z kim mamy interes do ubicia, tylko nie interes typu my was poprzemy, przyjmiemy uchodźców, wyleczymy rannych a wy nam embargo i święto Bandery.
Sprawa jest prosta, nie jest w naszym interesie żeby Putin zajął całą Ukrainę ale tym bardziej w naszym interesie nie jest żeby się wykrwawiać na wojnie (tej prawdziwej lub ekonomicznej) za Ukrainę w wypadku kiedy nikt się tymi banderowskimi pionkami nie interesuje. Znowu historia zatacza koło i znowu chcecie żebyśmy my byli jedynym sprawiedliwym i honorowym (głupim) żebyśmy stanęli sami w szranki z gigantem!
Zrozum, są na świecie różne strefy wpływów, jedna to USA + Izrael, druga Niemcy czyli UE, trzecia Chiny, czwarta Rosja. Każdy z mieszkańców tej ziemi żyje pod którąś strefą i można powiedzieć okupacją. My mieszkamy w Polsce i u nas rządzą Niemcy i USA z żydami. Tutaj zawsze USA będzie miało dobrą propagandę a Putin złą bo Putin to Rosja a Rosja to wróg USA.
Jeśli myślisz, że wszystko co usłyszałeś o Putinie i Rosji oraz Twój pogląd na Putina i Rosję są obiektywne to jesteś naiwny. Wychowałeś się po prostu w takiej strefie gdzie w mediach masz propagandę pro amerykańsko unijną i ludzie, których artykuły lubisz czytać rozkoszują się w robieniu loda Amerykanom, Żydom, Niemcom.
Urodziłbyś się w strefie wpływów Rosji to byś myślał po rosyjsku. Czy to takie trudne do zakapowania?

I życzę Tobie i innym żebyście przestali myśleć tak jak wam karze kilka Państw okupujących ten świat tylko żebyście zaczęli myśleć po Polsku. A myśleć po Polsku to znaczy być takim samym obłudnikiem jak wszystkie inne Państwa dziś czyli mówić jedno a robić drugie. Czyli np przykład w kwestii Ukrainy potępić Rosję lub siedzieć cicho i jednocześnie się dorabiać na tym konflikcie, robić interesy z ruskimi jak Francja czy Niemcy (a nie embarga łapać!!!), jednocześnie się ładnie uśmiechnąć do USA i też coś wynieść ze znajomości z nimi - tak jak oni z nami, za robienie laski nam od 20 lat mówią, że zniosą wizy, pięknie się o nas wypowiadają, szanują nas ale jakoś wiz ciągle znieść nie mogą.
Wiesz dlaczego? Bo ci wszyscy, którym chcesz robić laskę tylko mówią ładnie, tylko Cię szanują przed kamerą a nie przy stole gdzie się toczą prawdziwe interesy. To jest właśnie polityka i dbanie o interes narodowy a nie nadstawianie głowy za kogoś, dostawanie obuchem po tym głupim łbie za kogokolwiek i walka z jednym bądź drugim imperium w pojedynkę.

Kiedy Wy to zrozumiecie, że ja jako jednostka mogę mieć w poważaniu te wszystkie mocarstwa i mogę myśleć tylko po Polsku a nie po Polsku z zabarwieniem amerykańskim, niemieckim czy rosyjskim. Za każdym razem jak ktokolwiek napisze cokolwiek odnośnie Rosji i Ukrainy co by się nie zgadzało z amerykańską i niemiecką propagandą to go nazywacie rosyjskim agentem czy debilem. Tak właśnie wam mózgi wyprali ci wszyscy Lisowie czy inne Kraśki i o zgrozo Sakiewiczopodobne media - mówię o zgrozo bo to najgorsze jak ktoś udaje patriotę, obiektywnego a tak na prawdę sra w te nasze polskie gniazdo tak samo jak reszta.

Cytat:
Cały syf na Ukrainie zaczął się przez samych Ukraińców. Dokładnie tak samo, jako cały syf w 1772r. wziął się przez samą szlachtę.
Ja nie mówię, że wszystko co się dzieje na Ukrainie to jest działanie nie Ukraińców, nie do takiej tezy zmierzam. Ale uważam, że do każdego (?) takiego konfliktu swoje łapska muszą dołożyć mocarstwa z zagranicy aby zaczęła się dziać rebelia. Zauważ, że gdyby nie poparcie z zachodu to mało prawdopodobne jest aby ci Ukraińcy na Majdanie zaczęli fikać. A tak to diabeł z zachodu ich podkusił, dostali wiatru w żagle i się zaczęło. Nie można też nie pamiętać o tym, że te mocarstwa mają w każdym kraju swoich agentów, którzy są sprzedawczykami i zapewne nie jeden poseł na Ukrainie czy Polsce będzie działał tak jak mu w danej sytuacji Pan karze stąd na przykład na Ukrainie wielu ich polityków też mogło nawoływać do buntu. Do 89 roku byliśmy państwem, które jawnie było rządzone przez Polaków w interesie ZSRR. Każdy wiedział, że politycy to .....i Sowietów. Dzisiaj jest to samo tylko wszystko robione pod przykrywką i te .....i udają zainteresowanych sprawami Polaków czy Ukraińców.
Na Majdanie dostali wsparcie od zachodu, ba, oni to wsparcie dostają do dziś. Ale tak jak pisałem wyżej, to są tylko puste słowa, jedno mówią politycy mocarstw a tak na prawdę to się bawią Ukrainą i próbują ja na swoją stronę przeciagnąć ale oczywiście nie tak żeby własne rączki brudzić. Jestem pewien, że gdyby nie gra ze strony zachodu to ten konflikt by wyglądał inaczej. Albo by nie doszło do obalenia Janukowycza i wiele istnień jak i terytorium Ukrainy by zostało nienaruszone albo by w mniej krwawy sposób Putin wziął swoje. No a tak to mają to co w Azji i Afryce, piękny syf w Kraju, totalną destabilizację dzięki wujkom z Unii haha
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 23.02.2015 o godz. 17:14.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.