palikot napisał(a):

|
W momencie rutyny motywacja jest wtedy, kiedy jest konkurencja - to nie wina Smudy, on se może na czarnych krzyczeć oni i tak mają go w dupie, bo wiedzą, że wyboru nie ma i musi ich wstawić. Tak samo z Brożkiem/Stilicem
|
I kiedy ich wstawia? Bo wydaje mi się, że w piątek zagrał 1 z nich i to przez 30 minut. Zwalanie całej winy na nich jest bardzo wygodne, jasne, ale to nie jest takie proste.
Ze Stilicem jest problema, ale Brożka można było zastępować np. Stępińskim czy Zającem. Bo czemu nie? Skoro nie oddaje w meczu strzału na bramkę i jest bezużyteczny, to może być tylko lepiej... Z tym, że jednego z nich już nie ma i płynnie przechodzimy do kolejnej kwestii.
palikot napisał(a):

Dziwny argument, albo podchodzimy do obowiązków profesjonalnie na zasadach albo nie
Ja w piątek nie widziałem zajechania, widziałem brak chęci do gry, bo nikt mi nie powie, że do piłki kilku piłkarzy wyjść nie potrafi i że techniki nie mają. Ja rozumiem, są spóźnieni, za wolni, nie nadążają - wtedy zajechani. A oni nie podnieśli rękawic tylko stali jak te kołki i czekali kiedy Głowa bądź Guźmić rzuci coś za obronę.
Potrzeba piłkarzy i to dobrych
|
Pełna zgoda, ale potrzeba też trenera, który z tego co ma wykrzesa max. Jaga Probierza jedzie do rozkojarzonej i myślącej o Ajaxie Legii i jedzie ich jak chce. Wisła Smudy grała u siebie z Legią też zaangażowaną w puchary i jak było wszyscy wiemy. Wszystko tkwi w głowie - zgadzam się i nawet jakby byli zajechani a by chcieli, to by wyglądało lepiej niż ostatnio. Niemniej, skoro Smuda wyraźnie im pokazuje, że ich pozycja jest niezagrożona i żaden młody do drużyny nie wskoczy, bo on woli dać nawet zniechęconego do świata mudzina byle nie kogoś młodego, to o czym mowa i do kogo pretensje? Tak krawiec kraje jak mu materiału staje, ale ten nasz krawiec woli chodzić w dziurawym swetrze niż załatać dziury innym materiałem. W związku z tym, wiedząc, że transferów nie będzie, albo będzie ich mało - daliśmy młodych na wypożyczenia, w tym Przemysława Lecha. A w drużynie jest pół skrzydłowego. To jest poważne?
palikot napisał(a):

|
Dlatego nam potrzeba profesjonalistów a nie leszczy. W normalnych ligach Smudowe przygotowania to norma... więc nie ma co na Smudę nawalać, tylko gonić leszczy a w szczególności ich mentalność. Albo zapierd... albo niech gra w Piaście Gliwice... a Stilic niech szuka dalej klubu...
|
W normalnych ligach, jakby zobaczyli trenera, który ignoruje jakikolwiek sprzęt pomiarowy i trenuje piłkarzy na nosa, to by pomyśleli, że to ukryta kamera.
Acz zgadzam się, że im lepszych piłkarzy będziemy mieć, tym lepiej. Z tym ciężko dyskutować.