Wyświetl pojedynczy post
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.02.2015, 13:47
Jaroo1, czytanie tego co napisałeś kończę na fragmencie dotyczącym yorka, który został zbanowany na rok (nie na miesiąc czy tam rok, tylko na rok) przez moderatora, który już nie jest moderatorem. A następnie, po zwróceniu przez Was uwagi na sytuację otrzymał bana na zawsze. Wydawać by się mogło, że wpis KOMINKA w tej kwestii kończy sprawę, ale przecież lepiej sobie pomarudzić o przeszłości.

Sam odsunąłem siebie dość dawno od moderowania forum pod względem merytorycznym, dlatego moje zdanie w tej kwestii nie jest istotne. Ale napiszę je po raz kolejny i tu: nie uważam, żeby moderator miał być osobą, która decyduje, co jest mądre a co nie, z czym się zgadza a z czym nie - i trzymając się tego kryterium kasował wpisy. Gdyby tak było i gdybym ja był takim moderatorem, to na forum pozostałoby jakieś 5-10% tego, co w nim obecnie jest. Więc uważam, że nie tędy droga i mechanizm ignorowania (a więc w pewnym sensie dostosowywania forum pod siebie przez każdego użytkownika) jest pod tym względem lepszy, choć oczywiście niedoskonały (cytowania, brak możliwości ignora na sb).
Odpowiedz cytując