Wyświetl pojedynczy post
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.02.2015, 18:29
Oglądałem dziś cały sparing Wisły. W pierwszej połowie kiedy grała pierwsza 11 to dało się zaobserwować, że gra obronna była na wysokim poziomie. Głowackiego zdarzyła się głupia strata z gatunku tych, które jemu się nigdy nie przytrafiają. Reszta pozytywnie. Jeżeli chodzi o ofensywę to już było kiepsko. Stilic nadal bez formy, tak samo jak Brożek. Jankowski i Garguła też nie przynosili większego pożytku.
W drugiej połowie, kiedy w pomocy grało 4 murzynów. Na skrzydłach Guerrier i Sarki, a w środku testowani Bangura i Jebric. Zwłaszcza Bangura z numerem 8 na koszulce prezentował się dobrze i widać było jakość z jego strony. Jebric z numer 24 też nie odstawał zbytnio od niego i parę razy zagrali między sobą naprawdę ładnie. Naprawdę gra z tym zestawieniu w pomocy była o niebo lepsza od tej w wyjściowej jedenastce. Natomiast w obronie było bardzo słabo. Grali zawodnicy z 3 ligowych rezerw i było to widać. Rzeczywiście tylko Żemło prezentował jakiś sensowny poziom.

Pochwalić należy także Guerriera. Dobrze wypadł na tym obozie przygotowawczym, strzelił najwięcej goli i sprawia wrażenie, że jest w dobrej formie. Nie skreślałbym go i chętnie zobaczyłbym go w składzie. Liczę, że Smuda da mu większy kredyt zaufania. To był dobry zawodnik po przyjściu, tylko potem trochę obniżył loty. Wydaje mi się, że wrócił na dobre tory i znów możemy mieć z niego pociechę.

Na podstawie tego sparingu mogę stwierdzić, że piłkarsko Bangura i Jebrić są nieźli i pod względem umiejętności nadawaliby się do Wisły. Bardzo duże wątpliwości budzą jednak ich wcześniejsze bardzo liczne kontuzje. Zarówno jeden jak i drugi może się okazać kolejną pozycją na liście płac z wiecznymi kontuzjami.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując