rafkur napisał(a):

I teraz wrzuć ich wszystkich do jednego worka i wystaw na boisko- nie będzie to dziwne? Pomijam korzenie Perquisa, Obraniaka, Polanskiego i Cionka.
To jednak nie to samo.
|
Owszem bedzie to dziwne i patologiczne, dlatego o tym piszę. Jednak po prostu dziwiło mnie świete oburzenie jakie wylało się z polskich mediów, że katarczycy naturalizowani, ze za pieniadze itd.. Zauważyłem, że my robiliśmy bardzo podobnie, tak samo zawodnikom nieurodzonym w Polsce dawaliśmy szanse na rozwój, większe pieniądze i promocję w naszych barwach. I wtedy z mediów wtedy nie słyszałem, żadnych głosów potępiających ten - dla mnie haniebny i sprzeczny z duchem sportu - proceder.
marcin_fan - ja piszę o hipokryzji MEDIÓW, może nie doprecyzowałem. Myślę, że większości 'normalnych' naturalizowanie obcokrajowców brzydzi.
!!!RIVER!!! - owszem jestem głupi, na szczescie tu na forum mamy dużo mądrych, mogę spokojnie zaniżać srednią.
Co do meczu to oprocz tego, ze zagralismy straszliwą wręcz pytę w obronie, jak pisałem na SB przed meczem - Rojewski jest beznadziejny i powinien zostać wymieniony znacznie wczesniej na Szybę, który miał 100% skuteczności jak wszedł. Kluczowa sytuacja - ewidentnie podparta wrzutka Markovicia przy 22-20. Pół stopy w polu bramkowym, sedzia 2m od zdarzenia. Jak dla mnie to najwiekszy błąd zdecydowanie.