Wyświetl pojedynczy post
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2015, 19:35
Smuga napisał(a):Wyświetl post
Przyzwoity człowiek:
  1. nie niszczyłby z premedytacją swoich podwładnych (vide przywoływana przeze mnie i przez kerima sprawa prof. Szeremietiewa);
  2. nie wypowiadałby się w ten sposób o Smoleńsku i nie żartowałby sobie z Tuskiem w momencie lądowania samolotu na pokładzie, którego znajdowały się ciała ofiar tamtej katastrofy;
  3. powiedziałby prosto z mostu, co łączy go z WSI, żeby położyć kres wszelkim pogłoskom krążącym na ten temat od lat;
  4. nie wykrztusiłby z siebie słów: „Śpij, kolego, w ciemnym grobie, niech się Polska przyśni tobie!” wypowiedzianych na pogrzebie jednego z największych zdrajców Rzeczpospolitej, czyli Jaruzelskiego
  5. nigdy nie nadałby Orderu Orła Białego takiej antypolskiej kreaturze jak Michnik.

A, jeżeli faktycznie rozważasz oddanie swojego głosu na niego, to z mojej strony pozostaje tylko to:

Sprawiać wrażenie, a być przyzwoitym to różnica Rozważam tylko i wyłącznie w drugiej turze, jeśli drugi kandydat byłby jeszcze gorszy. Na pierwszy rzut oka Duda wydaje mi się sensowniejszy, ale jeszcze nie wiele o nim wiem i dlatego tak napisałem. A Ty na kogo byś zagłosował w II turze gdybyś miał do wyboru Bronka i powiedzmy Urbana?