Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.01.2015, 13:14
Już po drugiej kawie, więc można brać się za pisanie

ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
I gdybyś tak rozpoczynał posty, od wskazania- widzę, gdzie leży problem nie byłoby problemu. Wręcz miałbyś argumenty dla wiadomych użytkowników. A tak zaczynając od dywagacji "ile zarabiają górnicy" wystawiasz się na tzw. obstrzał bo bierzesz temat "PO linii partii.
Wydaje mi się, że nie muszę zaczynać od takich wstępów skoro inni też nie zaczynają, a poza tym jako jeden z dłużej piszących w tym temacie sądzę, że jako jeden z nielicznych wielokrotnie i dobitnie bez owijania w bawełnę przedstawiłem swoje poglądy, których nie muszę każdorazowo przypominać jako przyczynek do kolejnej dyskusji.

Zdaję sobie sprawę z tego, że większość społeczeństwa w Polsce, jak też piszących tutaj ma poglądy socjalne, bądź lewicowe, więc pewnie niektóre moje twierdzenia wzbudzają spore kontrowersje, gdyż zlepek poglądów wolnorynkowych, antysocjalnych, proprywatyzacyjnych i umiarkowanie liberalnych poglądów społecznych ze świeckim państwem, większą wolnością osobistą z dowolnym przechodzeniem przez pasy oraz dozwolonym piciem alkoholu chociażby w miejskich parkach, ale też zakazem powszechnej aborcji, eutanazji, dostępu do broni i narkotyków to domena ledwie kilku procent naszego społeczeństwa.

Mam nadzieję, że w tym poście Ci to wytłumaczę.

Tak by to była dość szybka piłka- wg mnie Twój byt na w politycznym temacie na naszym forum to poprawianie danych wrzucanych przez użytkowników bądź wykrywanie nieprawidłowości w artykułach (które w miażdżącej przewadze są antyrządowe) co uznawane jest jako obrona koalicjantów.

Choćbyś nie wiem jak bardzo merytoryczne i poprawne dane przedstawił, to będzie to tak odbierane. Jak widzę dostrzegasz patologię, tylko ukazujesz to dopiero PO tzw. zabawie nazwanej "grillowaniem sołtysa", gdzie większość (choć nie ja) ma już w głębokim poważaniu co odpiszesz.

Daleko szukać- mój odbiór Twej odpowiedzi odnośnie SMG/KRC czy przytoczony temat górnictwa.
To już nie mój problem, że ktoś może mieć tak małą wyobraźnię polityczną i dostrzegać wszystko w czarno-białych barwach. Chociażby wspominając ostatnią samorządową kampanię wyborczą, gdzie wytworzyła się wojna PiS vs reszta w moim rodzinnym powiecie to nie było później problemem po opadnięciu emocji iść na piwo z radnymi z PiS, którzy mimo utraty 2 z 3 najważniejszych stanowisk musieli się jako dostosować do nowej rzeczywistości.

Znakiem naszych czasów jest ten cały podział w Polsce, który klarował się wraz ze zmierzchem ery SLD i Millera, był przyklepywany w 2004 i 2005 roku w programach Olejnik i Lisa, którzy pytali polityków PO i PiS o wspólną koalicję, a następnie mieliśmy w 2005 wielkie "bum" i początek wojny polsko-polskiej odkąd każdego kto nie z nami zaczęto zaszufladkować a priori do obozu wrogów. W ten sposób powstały molochy tj. Warszawa, Poznań i Gdańsk, gdzie 70% wyborców to młode, wykształcone lemingi z dużych miast, a reszta to popłuczyny po SLD, bądź moherowe słoiki lub mohery starszej daty. Odwrotna sytuacja panuje w Polsce centralnej, wschodniej oraz południowej, gdzie generalnie w mniejszych miejscowościach 70% to świadome nikczemności rządu mohery, a reszta to komuchy małorolne starej daty, bądź nieliczne lemingi, które często zaplątały się życiowo po powrocie z dużego miasta.

W jednym i drugim przypadku mniejszość generalnie się nie wychyla i tak w korpo w warszawskim Mordorze lecą w koło zgrane kawały o Kaczorach, a na targu Przeworsku lecą epitety na Kopaczową, Kła i Bula we wszelkich konfiguracjach

Ponadto wydaje się, że to "poprawianie danych wrzucanych przez użytkowników bądź wykrywanie nieprawidłowości" to nie jest jednak prawdziwy obraz mojego pisania na tym forum od blisko 9 lat, a włącznie z przeglądaniem go jako niezarejestrowany user ponad 12 lat. W kwestiach podatkowych, finansowych, energetycznych, czy sondażowych wrzucałem dziesiątki jeśli nie setki postów pod którymi później toczyły się dyskusje.

Smolarek i Manuel był dość trafnym podsumowaniem odnośnie pierwszej wymianie postów między Tobą, a Wiślakiem68. "Słaba" natomiast były późniejsze "riposty".
Dla mnie porównanie było w pewnym sensie obraźliwe i "słabe", jak też nie ukrywam moja późniejsza riposta nie była najwyższych lotów i też była "słaba". Obie wypowiedzi na pewno odbiegały od meritum.

Gospodarczo przy takiej fali emigracji Polaków (bo już nawet nie młodych, każdy rocznik na granicy można spotkać) i prognozowanym napływie (co już się dzieje) Ukraińców (dlatego też "nasi" się do nich łaszą i wchodzą bez wazeliny) będziemy w dupie. W sumie już jesteśmy. Ileż to mamy długu?
Odnośnie tego to jeśli to była wypowiedź to zgadzam się z nią tyle, że widzę też plusy emigracji Polaków i imigracji Ukraińców.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 25.01.2015 o godz. 13:17.