Wyświetl pojedynczy post
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.01.2015, 18:46
Wg. mnie odpowiednie jest kierowanie pretensji do osób łamiących przepis a nie do tworzących. Dlaczego? Ponieważ jest on przez klub " zaakceptowany" ...
Takie są czasy, wystarczy spojrzeć na kraj na którym się wzorowaliśmy.
Tak jak kiedyś było liczydło tak teraz jest komputer, niektore rzeczy z biegiem czasu i rozwojem cywilizacji się zmieniają.

Też chciałbym rac, opraw, wjazdów na boisko, wyłamywania bram...no ale tak było kiedys i to już nie wróci!
Tak więc wg. mnie klub ma prawo mieć pretensje do osób które łamią przepis co skutkuje ponoszeniem przez klub kosztów. Logiczne. Czy mądre i życiowe ? Nieważne. Czy mi odpowiada ? Nie. Czy mogę coś z tym zrobić? Albo zaakceptuje albo ide się bujać.
Wszyscy są mądrzy zawsze w takich i podobnych sytuacjach dopóki ona ich nie dotyczy.
A jeśli wprowadzą taki przepis to albo się podporządkujesz albo nie.Norma. To właśnie zasady prawa normy, czynia z nas ludzi.

(skoro klub ma miec pretensje do PZPN,E-klasy, to rozumiem ze w sytuacji w której osoba A zabija z pistoletu osobe B to pretensje za śmierć osoby B rodzina powinna miec do producenta broni a nie do tego który pociągnął za spust...)

Najśmieszniejsze jest to że MY (kibice ) szukamy cały czas dziury w całym u kogoś innego zamiast najpierw posprzątać u siebie...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując