Wyświetl pojedynczy post
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2015, 13:34
napisał(a):Wyświetl post
Do c.huja ciężkiego?
Ja chyba do innego kościoła chodzę/należę. W moim Kościele jest miejsce dla wszystkich, a ja jestem bodaj ostatnią osobą, która ośmieliłaby się decydować o zamykaniu, bądź otwieraniu drzwi świątyni.
Jeżeli, całkowicie przypadkowo, chodzi jednak o ten sam, założony niemal dwa tysiące lat temu Kościół (wielkość czcionki ma znaczenie), to proponowałbym chwilę refleksji nad sformułowaniem- hipokryzja do kwadratu. Bo albo ostatnimi czasy słowo hipokryzja zmieniło znaczenie, albo podświadomie zostało użyte by przedstawić nie opisywanych a opisującego.

Zaznaczam na wszelki wypadek, że osobiście mam większe zaufanie do Caritasu niż do pana Jerzego Owsiaka.
Niech zgadnę - to ten sam Kościół, reprezentowany przez ks. Sowę, ks. Rasia i ojca Gużyńskiego ? . Skoro jesteś ostatni do otwierania/zamykania drzwi świątyni to proszę Cię, zamilcz, bo nie o tym pisałem. Jeśli nie czytałeś poprzednich postów i nie wiesz o co chodzi i w jakim kontekście była opisywana przeze mnie sytuacja - przeczytaj i później się udzielaj.
I tak - dla mnie hipokryzją jest to, że "wyznawcy" Owsiaka i sam Owsiak najeżdża na Kościół przy każdej nadarzającej się okazji, a później widzę z puszkami WOŚP-u jak zbierają w jego pobliżu czy nawet jak Arapho stwierdził, niemalże w środku to tak -jest to dla mnie hipokryzja.

Aha - pisząc wcześniej o kościele, miałem na myśli kościół jako obiekt purysto językowy.
Ostatnio edytowane przez Krav : 13.01.2015 o godz. 14:28.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując