|
parę zdań o spotkaniu:
Najbardziej rozczarowuje liczba kibiców, którzy zdecydowali się przyjść - może było 200 osób, nie licząc 20-30 osób (ekipa ‘sportowa’?), która wyszła zaraz na początku ze spotkania - ja się spóźniłem, oni właśnie wychodzili - nie mam pojęcia o co poszło, …
Oczywiście na spotkaniu nie odkryto Ameryki, ale to chyba każdy wiedział, ze po paru dniach w pracy Gaszyńskiego konkretów nie będzie. Prezes ostrożnie obiecuje pewne sprawy...
Pytania były różne - transfery, nazwiska, w kółko temat Semira, panowie ileż można? Wiadomo, że Wisła obecnie nie śmierdzi kasą, wiec jak agent znajdzie mu pracodawcę za większą kasę i dogada się z zawodnikiem to odejdzie, tak to działa. Nie znajdzie - to zostanie w Krakowie.
Z tematów jakie zapamiętałem:
prezes obiecał ze spotka się z zarządem SKWK;
klub jest otwarty na pełną współpracę z kibicami, w ramach obowiązującego prawa - temat nie został szczegółowo rozwinięty;
ma być poprawiona komunikacja z kibicami: odświeżona strona www, sprzedaż biletów on-line, adres email gdzie można będzie wysłać swoje uwagi/pomysły na temat funkcjonowania klubu;
ze względów finansowych obecnie aktywność Wisly w mediach społecznościowych jest ograniczona - jest pomysł, że sami kibice pomogą w tym;
finanse - nic nowego,
sponsor na koszulki - jest szansa ze będzie w najbliższym czasie - jest to firma znaleziona przez UFA Sports - nie ma podpisu jeszcze wiec nie ma szczegółów;
UFA Sports - nic nowego w temacie, podobnie jak w przypadku Semira - w kolko te same pytania...
stadion - co mnie zaskoczyło - Wisła nie ma żadnych zysków ze sprzedaży picia/jedzenia w trakcie dnia meczowego; umowy są podpisane pomiędzy miastem a firmami cateringowymi (obecnie obowiązują do czerwca). Klub będzie chciał wpłynąć na poprawę obsługi kibiców jeszcze w ramach obowiązujących umów, a przede wszystkim w przypadku podpisywania nowych - natomiast osobiście nie wiem jak to ma być rozwiązane skoro, to miasto decyduje o wszystkim.
Marko Jovanović - niestety jego kariera zawodowa juz chyba się zakończyła
Bilety/karnety - sprzedaż karnetów ma rozpocząć się jeszcze w tym miesiącu (jeżeli dobrze pamiętam) - co ciekawe nie padło pytanie o ceny – zakładam, że te osoby co przyszły i tak kupią bez względu na cenę.
Cele sportowe - awans do europejskich pucharów i nie zakończenie w nich udziału na eliminacjach; tu trochę dziwi mnie optymizm prezesa Gaszynskiego...
Kolejne takie spotkanie – prawdopodobnie po zakończeniu rundy wiosennej, a przed rozpoczęciem rundy finałowej – i oby wtedy prezes mógł się już czymś konkretnym pochwalić, czego jemu i wszystkim Kibicom Wisły życzę! A będzie ciężko …
|