Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.01.2015, 19:22
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
1. Skandalu czyli o tych dzieciach? Wśród mojego grona z tego co rozmawiałem z ludźmi, to tylko starszej daty kobiety się o to oburzyły. Sprawa nie została jakoś mocno nagłośniona, zresztą podobne przypadki były niedawno, choćby Ryszard Kalisz - miał być w końcu kandydatem zjednoczonej lewicy na prezydenta i bynajmniej powody osobiste w tym przeszkodziły.
2.Chyba nie piszesz poważnie, prawda? Poważnie widzisz Korwin-Mikkego maszerującego do władzy razem z PSL?
1. Porównanie Rycha do Krula chyba nie na miejscu. Rychu to polityk którego elektoratem są "wolni-wyzwoleni". Dla takich ludzi jego prowadzenie się ma mniejsze znaczenia. Korwin deklaruje się jako konserwatywny-liberał. A powiedz mi jak z łaski swojej ma reagować konserwatysta na podstarzałego dziadka który nie dość że robi sobie harem to jeszcze urządza spędy młodych działaczek po to aby wybrać sobie klaczkę rozpłodową? Przecież to wzór żywcem wzięty z jakichś historii o komunistycznych dygnitarzach. Ponieważ rozbicie pomiędzy konserwatystów a liberałów wśród elektoratu Korwina oceniam 50/50 dlatego zakładam że z obecnych 3-4% spadnie do 1-2% i zostaną z nim raczej tylko ci którzy wcześniej głosowali na Palikota. Jeśli masz jednak wątpliwości co do niszczącego efektu tego skandalu na elektorat konserwatywny, to zobacz w jak dramatyczny sposób zareagował na informację o romansie konwetykl. Dla nich musiał być to bardzo duży szok poznawczy.
2. Maszerującego do władzy z PSL - nie, bo PSL ma szansę na dojście do władzy (samodzielnej) mniej więcej takie świnia na to aby zobaczyć niebo. Natomiast Korwina i kilku wiplerowców na liście wyborczej PSL jak najbardziej. Powiedziałbym wręcz że jest to opcja najbardziej prawdopodobna. Krul jest oportunistą i dowiódł już parę razy że jeśli chodzi o szanse wyborcze to gotów jest związać się z każdym kto zaproponuje mu dobre warunki (było już PO, był i Lepper czy autonomiści śląscy). A PSL może mu zaoferować warunki najlepsze spośród wszystkich "biorących" partii. Elektorat miejski PSL jest prawie żaden i jeśli wystawią Korwina i Wiplera w Warszawie i powiedzmy Katowicach to i tak zbierze parę razy więcej głosów niż ich asy.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 11.01.2015 o godz. 19:25.