Wyświetl pojedynczy post
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.01.2015, 11:09
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem sytuacja Krula jest jeszcze trudniejsza niż opisujesz. Po ostatnim skandalu żadna próba "poszerzenia" elektoratu i samodzielnego wejścia do Sejmu nie ma szans.
Skandalu czyli o tych dzieciach? Wśród mojego grona z tego co rozmawiałem z ludźmi, to tylko starszej daty kobiety się o to oburzyły. Sprawa nie została jakoś mocno nagłośniona, zresztą podobne przypadki były niedawno, choćby Ryszard Kalisz - miał być w końcu kandydatem zjednoczonej lewicy na prezydenta i bynajmniej powody osobiste w tym przeszkodziły.

wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Jedyną realną opcją jest "podpięcie" się pod jedną z głównych partii (myślę że taki PSL tylko przebiera nóżkami do takiego pomysłu) i wniesienie wiana w postaci 1-2% w zamian za jakieś trzy biorące miejsca na listach wyborczych. Innych realnych opcji wejścia do parlamentu nie ma. Pozostaje oczywiście możliwość odpuszczenia sobie polityki krajowej i dożywania reszty swoich dni w Brukseli.
Chyba nie piszesz poważnie, prawda? Poważnie widzisz Korwin-Mikkego maszerującego do władzy razem z PSL?