Wyświetl pojedynczy post
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.01.2015, 08:27
brzydki.brzydal napisał(a):Wyświetl post
Bardziej niż WOŚP boli mnie, ze nasz rząd finansuje kościół katolicki, a przecież Państwo powinno być świeckie... Jeżeli dają na Caritas (z których nie widzę nigdzie najmniejszego pożytku), to dlaczego nie mogą dotować WOŚP, dzięki któremu mamy jeden z najlepszych programów badania słuchu u noworodków?
I obyś nie musiał nigdy "zobaczyć" na własne oczy. Przejdź się kiedyś do jakiejś jadłodajni dla bezdomnych, kuchni Brata Alberta, 2 rodzinnych domów dziecka, domu samotnej matki w Borku Fałęckim prowadzonych przez Caritas Arch. Krakowskiej i spytaj się skąd mają hajs na działanie.
Uwielbiam takie głupie pier.dolenie - ja nie widzę pomocy, mnie ta pomoc nie dotyczy to jest to ch.ujowe.

Owsiak jest krętaczem, co mu udowodniono - amen. Żeby nie było - sama idea jest oczywiście szczytna. Tylko ch.ujowe jest to że przytulając nie mała kase dla siebie i rodzinki, robi oszołomów z tych ludzi, którzy śmią mu w ogóle zadać pytanie o przejrzystość finansową prowadzonej przez siebie zbiórki publicznej wyciera sobie gębę chorymi dziećmi, ludźmi starszymi etc.

Dlatego w tym roku Owsiakowi nie daje, wyszukam sobie jakąś organizację która zajmuje się problemami wyszczególnionymi w tegorocznym finale i jej wpłacę przysłowiową dyszkę. Przynajmniej będe w zgodzie ze swoim sumieniem
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując